Πέρα από τις  προβλέψεις των αναλυτών τα κέρδη της, International Consolidated Airlines Group, μητρική της British Airways, στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου αυξήθηκαν 11% παρά την αύξηση του κόστους, στα 1,11 δισ. ευρώ από τα 990 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Ταυτόχρονα, η εταρεία ανακοίνωσε ,ότι αναμένει πως τα κέρδη γοα τη χρήση 2018 θα αυξηθούν κατά 200 εκατ. ευρώ, από τη βάση 2,95 δισ. ευρώ στο τέλος του 2017.

Ακόμη, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 0,7% στα 1,46 δισ. δολάρια μετά από την αύξηση των εσόδων κατά 8,5% στα 7,14 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα ανά επιβάτη αυξήθηκαν 1,3% στο τρίμηνο, ενώ το κόστος καυσίμων ανά μονάδα αυξήθηκε 14,3%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της IAG, Willie Walsh, ανακοίνωσε, σύμφωνα με το newmoney.gr, ότι η εταιρεία εμφάνισε καλές επιδόσεις παρά το σημαντικό κόστος καυσίμων και τις συνέπειες από τα ξένο συνάλλαγμα.

Η εταιρεία τόνισε πως αναμένει τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο της χρήσης θα αυξηθεί κατά 200 εκατ. ευρώ από τη βάση 2,95 δισ. ευρώ στο τέλος του 2017.

Η IAG δήλωσε πως θα καταβάλει προμέρισμα 14,5 ευρώ ανά μετοχή.

Τα αποτελέσματα της IAG ήρθαν μια ημέρα αφού ο όμιλος, ο οποίος επίσης είναι μητρική εταιρεία της Aer Lingus και της Iberia, ενημέρωσε για την κλοπή δεδομένων πελατών στις British Airways.

Τέλος, η IAG δήλωσε ότι η έρευνα που διεξήγαγε ότι οι χάκερ ενδέχεται να έχουν κλέψει τις προσωπικές πληροφορίες άλλων 185.000 πελατών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των καρτών που ενδεχομένως επηρεάζονται από το χακάρισμα σε 429.000.