Και οι 189 επιβαίνοντες του αεροσκάφους της Lion Air που κατέπεσε στα ανοικτά της Ινδονησίας το πρωί της Δευτέρας είναι «πιθανότατα» νεκροί, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης, ενώ την ίδια στιγμή ανθρώπινα υπολείμματα έχουν ήδη ανασυρθεί από την περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία.

Μέχρι στιγμής από  τη συντριβή του Boeing της Lion Air φαίνεται πως δεν υπάρχουν επιζώντες. 189 άνθρωποι βρίσκονταν στο αεροπλάνο όταν αυτό συνετρίβη, ένω άγνωστο παραμένει ακόμη το γιατί, στη θάλασσα ανοιχτά της Ιάβας, στην Ινδονησία. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν τουλάχιστον ένα παιδί και δυο βρέφη.

Ινδονησία: Πτώση Boeing με 189 επιβάτες μετά την απογείωση

Η μοιραία πτήση

Το 737 απογειώθηκε από την Τζακάρτα περί τις 06:20 κι αναμενόταν να προσγειωθεί στην Πανγκάλ Πινάν, την πρωτεύουσα του νησιού Μπανγκά, περίπου στις 07:20. Σύμφωνα με τα δεδομένα της πτήσης όπως τα κατέγραψε το Flightradar24, το αεροσκάφος ανέβηκε σε ύψος περίπου 5.000 ποδών (1.524 μέτρων), έχασε ύψος, κατόπιν το ανέκτησε, πριν αρχίσει να πέφτει προς τη θάλασσα. Η τελευταία θέση στην οποία καταγράφηκε ότι βρισκόταν ήταν σε ύψος 3.650 ποδών (1.113 μ.) με την ταχύτητά του να έχει αυξηθεί στους 345 κόμβους. Σύμφωνα με γεωγραφικά δεδομένα από το Google Maps απείχε 15 χιλιόμετρα βόρεια της ινδονησιακής ακτογραμμής.

Τέλος,  από συντρίμμια που πιστεύεται πως ανήκουν στο αεροσκάφος, ανάμεσά τους καθίσματα επιβατών, βρέθηκαν κοντά σε μια υπεράκτια πλατφόρμα διύλισης πετρελαίου στη θάλασσα της Ιάβας, δήλωσε στέλεχος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Pertamina.

Ινδονησία:Το αεροπλάνο είχε περάσει τους τεχνικούς ελέγχους