Περίπου 130 πτήσεις από τις 630 που ήταν προγραμματισμένες από το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ ακυρώθηκαν λόγω της απεργίας του προσωπικού που εργάζεται στην υπηρεσία αποσκευών. Η απεργία ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ, όπως επεσήμανε η Brussels Airport, η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα, η απεργία των εργαζομένων στην εταιρεία Aviapartner, που ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, προκάλεσε την ακύρωση πολλών πτήσεων ήδη την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή. Όπως αναφέρεται από το πρακτορείο Βelga, η απεργία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι αύριο Τρίτη το πρωί.

Οι συνομιλίες με την Aviapartner, που συνεχίστηκαν χωρίς επιτυχία το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να επαναληφθούν σήμερα το πρωί, μετέδωσε το πρακτορείο. Περίπου 30 αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Etihad Airways, η TUI Fly και η Turkish Airlines που έχουν αναθέσει στην Aviapartner τη διαχείριση των αποσκευών των επιβατών τους έχουν επηρεαστεί από την απεργία.

Τέλος, σημειώνεται πως η Aviapartner μαζί με την Swissport είναι οι δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των αποσκευών στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.