Πτώση σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Lufthansa για το τρίτο τρίμηνο του 2018, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Ακόμη, ανέφερε  παράλληλα ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων για το σύνολο του έτους αναμένεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερα σε σύγκριση με το 2017.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της γερμανικής εταιρείας υποχώρησαν κατά -9,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 1,07 δισ. ευρώ, έναντι 1,18 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2017.

Ακόμη, τα έσοδα της Lufthansa σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +1,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 9,96 δισ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα τριμηνιαία προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -11% στα 1.35 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η μείωση των προσαρμοσμένων EBIT επιβαρύνθηκε κυρίως από το κόστος ενσωμάτωσης της Eurowings, ενώ παράλληλα επηρεάστηκαν και από άλλες δαπάνες.
«Αναμένουμε ότι η αύξηση του κόστους κατά τη διάρκεια του έτους θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ το 2018, λόγω του κόστους των καυσίμων και των πρόσθετων εξόδων που προκύπτουν από καθυστερήσεις και ακυρώσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Carsten Spohr.

Τέλος, αναφορικά με το 2019, η Lufthansa δήλωσε ότι αναμένει από τις αεροπορικές εταιρείες της να αυξήσουν τη χωρητικότητα κατά 8%, ποσοστό χαμηλότερο σε σύγκριση με την αύξηση που σημειώθηκε το 2018.