Τέσσερις μέρες μετά τη συντριβή του Boeing της Lion Air οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή,όπου έπεσε το αεροπλάνο με τους 189 έφεραν αποτελέσματα, καθώς οι δύτες βρήκαν το ένα από τα «μαύρα» κουτιά.

Ειδικότερα, Ινδονήσιοι δύτες κατάφεραν να ανασύρουν το ένα από τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου της Lion Air. Το μοιραίο Boeing με τους 189 επιβαίνοντες συνετρίβη στη θάλασσα ανοικτά της Ιάβας τη Δευτέρα (29.10.2018).

Το μαύρο κουτί μεταφέρθηκε σε πλοίο που συμμετέχει στις έρευνες, είπε ο ένας από τους δύτες σε ινδονησιακό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Βρήκαμε το μαύρο κουτί μέσα στα συντρίμμια και τη λάσπη στον βυθό της θάλασσας», είπε ο δύτης, που κατονομάστηκε ως Χέντρα, στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro, πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου Baruna Jaya.

Το μαύρο κουτί μοιάζει να είναι άθικτο, πρόσθεσε ο δύτης, χωρίς να διευκρινίσει εάν επρόκειτο για τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης ή τον αποτυπωτή συνομιλιών πιλοτηρίου του Boeing 737 Max 8.

Σημειώνεται, πως στο βυθό της θάλασσας, ανοιχτά της Ιάβας, όπου έπεσε το μοιραίο αεροπλάνο, οι δύτες βρήκαν κι άλλα συντρίμμια.