Οι δύτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση για την πτήση της Lion Air έχουν εντοπίσει τις σορούς ορισμένων εκ των επιβατών δεμένες στα καθίσματα του μοιραίου αεροσκάφους.

Σύμφωνα με το CBS News, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες αξιωματούχων, οι δύτες συνεχίζουν να ανασύρουν νεκρούς από τα συντρίμμια του αεροπλάνου.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι αξιωματούχοι, τα συντρίμμια είναι διασκορπισμένα σε μικρά κομμάτια.

Επισημαίνεται, πως την Πέμπτη έγινε γνωστό πως εντοπίστηκε το ένα από τα «μαύρα κουτιά», το οποίο αναμένεται να δώσει πληροφορίες για τα αίτια που οδήγησαν στη συντριβή. «Ήμουν απελπισμένος γιατί το ρεύμα ήταν ισχυρό, αλλά είμαι σίγουρος για τα εργαλεία που μου είχαν δοθεί», είπε ο δύτης που βρήκε το «μαύρο κουτί», συμπληρώνοντας: «Ξεκίνησα να σκάβω και να καθαρίζω τα ερείπια, μέχρι που βρήκα το πορτοκαλί αντικείμενο».

Στο φως έρχονται και φωτογραφίες από τις υποβρύχιες έρευνες των δυτών, που επιχειρούν στο σημείο.

Ακόμη, η ομάδα μετέδωσε τις συντεταγμένες και μένει να εξακριβωθεί ότι πρόκειται πράγματι για την άτακτο, σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματικό των ινδονησιακών ένοπλων δυνάμεων.

Τέλος, οι αρχές έχουν αναπτύξει ειδικές συσκευές εντοπισμού ηχητικών σημάτων στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τα λεγόμενα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους