Η ιρλανδική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (Irish Aviation Authority- ΙΑΑ) πραγματοποιεί έρευνα για περίεργα φώτα και άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ- UFO) στα ανοιχτά των νοτιοδυτικών ακτών της χώρας.

Η υπόθεση άρχισε τα ξημερώματα της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου, όταν πιλότος της British Airways επικοινώνησε με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στο Σάνον: Συγκεκριμένα, η πιλότος ήθελε να μάθει εάν γίνονταν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, επειδή υπήρχε κάτι που «κινούνταν πάρα πολύ γρήγορα».

Ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας απάντησε ότι δεν γίνονταν τέτοιες ασκήσεις. Η πιλότος, που πετούσε από το Μόντρεαλ προς το Χίθροου, είπε πως υπήρχε ένα «πολύ φωτεινό φως» και το αντικείμενο είχε εμφανιστεί στην αριστερή πλευρά του αεροσκάφους, πριν κατευθυνθεί απότομα βόρεια.

Η ίδια αναρωτήθηκε τι μπορεί να ήταν, αλλά είπε πως δεν φαινόταν να υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης.

Μάλιστα, ένας άλλος  πιλότος, από αεροσκάφος της Virgin, σχολίασε ότι μπορεί να ήταν μετεωρίτης ή κάποιο άλλο αντικείμενο που εισερχόταν στην ατμόσφαιρα της Γης. 

«Κατόπιν αναφορών από έναν μικρό αριθμό αεροσκαφών στις 9 Νοεμβρίου για ασυνήθιστη αεροπορική δραστηριότητα, η ΙΑΑ έχει συντάξει αναφορά» αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας.