Με τη συνεργασία υπηρεσιακών παραγόντων της ΥΠΑ και της Aegean – Olympic Air και με τη στήριξη της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας, έλαβε χώρα στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών – Μακεδονίας, στην Προσέγγιση Αθηνών και στον Πύργο Ελέγχου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, τριήμερη συνάντηση εργασίας με την επωνυμία «Δες μέσα από τα μάτια μου» (See through my eyes).

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, 6-8 Νοεμβρίου, τριάντα  πιλότοι της Aegean – OlympicAir, επισκέφτηκαν τους χώρους εργασίας των ελεγκτών και τον νέο Πανοραμικό 360 Προσομοιωτή Πύργου, όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα από το 1948 μέχρι σήμερα, να ενημερωθούν για το απαιτητικό έργο τους και να ζήσουν από κοντά την εργασία των ελεγκτών, μπροστά από τις οθόνες ραντάρ ή στις θέσεις εργασίας.

Ακόμη, δύο ομάδες επαγγελματιών, απαραίτητες για τη διεξαγωγή μιας πτήσης, που συνήθως έρχονται σε επαφή μόνο μέσω φωνής από τις ασύρματες ραδιοεπικοινωνίες αέρος-εδάφους βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, γνωρίστηκαν από κοντά και ανέπτυξαν γόνιμο και επωφελή διάλογο για όλα τα καθημερινά επιχειρησιακά θέματα.

Είναι αυτονόητο πως τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην ασφάλεια του εναερίου χώρου, προάγουν το αεροπορικό πνεύμα και την επαγγελματική κατάρτιση ελεγκτών και πληρωμάτων, σημειώνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, επισημαίνεται, πως η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας, χαιρετίζει κάθε τέτοια προσπάθεια και ενθαρρύνει την επέκταση των συναντήσεων και με άλλους χρήστες του εναερίου χώρου.