Η Volotea ανακoίνωσε για το επόμενο έτος τρία νέα δρομολόγια από την Αθήνα, προς Στρασβούργο, Ρόδο και Ντουμπρόβνικ, προσφέροντας 580.000 θέσεις και αυξάνοντας την προσφορά θέσεων κατά 67%. Έως και το Νοέμβριο 2018, η Volotea, μετέφερε 300.000 επιβάτες στην Αθήνα, τριπλάσιους από το 2017.

Σημειώνεται, πως η βάση της Volotea στην Αθήνα εγκαινιάστηκε στις 3 Μαΐου 2018 και η εταιρεία μετέφερε μέσα στο χρόνο 300.000 επιβάτες με μέση πληρότητα 95%. Ειδικότερα τον Αύγουστο οι πτήσεις της εταιρείας πραγματοποιήθηκαν με 100% πληρότητα.

H Volotea ανακοίνωσε την έναρξη τριών νέων δρομολογίων, αυξάνοντας την προσφορά θέσεων για το 2019 κατά 67% με 230.000 επιπλέον θέσεις, συνολικά φθάνοντας τις 580.000 θέσεις για την αγορά της Αθήνας. Τα νέα δρομολόγια θα εκτελούνται ως εξής:

Ρόδος: Από τον Απρίλιο, 35.750 θέσεις και 4 εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή.
Ντουμπρόβνικ: Από τον Απρίλιο, 14.000 θέσεις και 2 εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Τετάρτη και Σάββατο.
Στρασβούργο: Από τον Ιούνιο, 5.000 θέσεις και μία εβδομαδιαία πτήση κάθε Τετάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Volotea θα εξυπηρετεί από την Αθήνα 10 προορισμούς συνολικά: 4 εσωτερικού (Σαντορίνη, Μύκονος, Ηράκλειο και Ρόδος), 4 στην Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα και Βερόνα), έναν στην Κροατία (Ντουμπρόβνικ) και έναν στη Γαλλία (Στρασβούργο).

Τέλος, σε συνέχεια της επιτυχίας των συνδέσεων με τη Σαντορίνη, το Ηράκλειο, τη Μύκονο και τη Βενετία, τα συγκεκριμένα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας χειμερινής περιόδου.

Το 2019, η Volotea θα υπερδιπλασιάσει τη διαθεσιμότητα θέσεων για τη χειμερινή περίοδο, προσφέροντας συνολικά 160.000 θέσεις για το αεροδρόμιο της Αθήνας, κατά το πρώτο και το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

«Τα θετικά αποτελέσματα της Volotea μετά το άνοιγμα της βάσης μας στην Αθήνα, ήδη μας επέτρεψαν να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας αυτή τη χειμερινή περίοδο και να επιτύχουμε πληρότητες ρεκόρ κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Το 2019, ένα νέο αεροσκάφος θα σταθμεύει στην Αθήνα, εξυπηρετώντας τα τρία νέα δρομολόγιά μας, καθώς και την αυξημένη προσφορά θέσεων, καθόλη τη διάρκεια του έτους, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες ευκαιρίες εργασίας και οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Carlos Muñoz, Ιδρυτής και CEO της Volotea.

O CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, δήλωσε:

«Η απόφαση της Volotea να δημιουργήσει το Μάιο βάση στο αεροδρόμιό μας υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για την ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της Αθήνας, προσφέροντας παράλληλα στους επιβάτες μια μεγάλη ποικιλία ταξιδιωτικών επιλογών, τόσο στο διεθνές δίκτυο, όσο και στο δίκτυο του εσωτερικού. Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η εταιρεία ενισχύει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στο αεροδρόμιό μας, με νέα δρομολόγια και με ένα δεύτερο αεροσκάφος βάσης στην Αθήνα, από την επόμενη θερινή περίοδο. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα αναπτυξιακά σχέδια της Volotea στην αγορά μας και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία.»

Ένα δεύτερο Boeing 717 θα τοποθετηθεί μόνιμα στη βάση της Αθήνας, με παράλληλη πρόσληψη 25 ατόμων που θα προστεθούν στην ομάδα της εταιρείας, φθάνοντας συνολικά τους 55 εργαζόμενους. Με δύο Boeing 717 στη βάση της Αθήνας, η αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας θα επιτρέψει την προσθήκη νέων δρομολογίων αλλά και την ενίσχυση των ήδη εξυπηρετούμενων προορισμών, με παράλληλη αύξηση και του αριθμού των προσφερόμενων συχνοτήτων.

Με στόχο την προώθηση της εγκαινίασης των νέων δρομολογίων, ξεκίνησε 48ωρο flash-promo, με εισιτήρια από €9, διαθέσιμα για κρατήσεις προς Στρασβούργο, Ντουμπρόβνικ και Ρόδο, το 2019.