Βρεθήκαμε στη Γερμανία με την Germania, βιώσαμε την εκπληκτική εμπειρία πτήσης, περπατήσαμε στα στενά των πόλεών της, γευτήκαμε lebkuchen και pretzel και γυρίσαμε με μία υπόσχεση: ότι σίγουρα θα την ξαναεπισκεφτούμε!

Αποστολή: Ηλέκτρα Αλευρίτη

Η Βαυαρία είναι από μόνη της ένα στολίδι: φύση, ποτάμια, επιβλητικά κτίρια και πολλή ιστορία.

Πρώτος σταθμός η Νυρεμβέργη, γνωστή για τη χριστουγεννιάτικη αγορά της, τις πλατείες και τις εκκλησίες της. Η παλιά πόλη με το κάστρο και τα τείχη είναι το πιο γραφικό σημείο –εκεί θα φάτε μικρά λουκάνικα Νυρεμβέργης από τις υπαίθριες αγορές και θα ψωνίσετε χριστουγεννιάτικα στολίδια και βαυαρικά γλυκά.


Extra tip: Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τα σημαντικά ιστορικά κτίρια όπου έγινε η Δίκη της Νυρεμβέργης, αλλά και το κτίριο όπου στεγάζονταν τα συνέδρια και οι παρελάσεις των Ναζί –μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Νυρεμβέργη ήταν η αγαπημένη πόλη του Χίτλερ. Και τα δύο κτίρια είναι ανοιχτά στο κοινό ως μουσεία.


Δεύτερος σταθμός η μεσαιωνική και πανέμορφη μικρή πόλη του Rothenburg ob der Tauber. Στην κεντρική πλατεία (Marktplatz) θα συναντήσετε το κλασικό γερμανικό σκηνικό με την υπαίθρια αγορά αλλά και το ξακουστό αστρονομικό ρολόι.


Extra tip: Είτε επιλέξετε να πάτε την περίοδο των Χριστουγέννων είτε όχι, το Χριστουγεννιάτικο Μουσείο θα σας περιμένει για να απολαύσετε στο έπακρο την πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου.

Τρίτος σταθμός το νεανικό Wurzburg. Ενας στους τρεις κατοίκους είναι φοιτητής, κάτι που φαίνεται από την πολυκοσμία στους δρόμους του και τη χαρούμενη ατμόσφαιρα. Ξεκινήστε τη βόλτα σας από το παλάτι του Wurzburg και τους κήπους του, που αποτελεί
Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO και θεωρείται ένα από τα πιο σπουδαία μπαρόκ παλάτια της Ευρώπης. Επειτα, επισκεφτείτε το μουσείο τέχνης Museum Am Dom και συνεχίστε στο πιο όμορφο σημείο της πόλης: τη γέφυρα πάνω από το ποτάμι με θέα το κάστρο Marienburg Fortress. Η γέφυρα είναι αποκλειστικά για πεζούς και οι ντόπιοι συνηθίζουν να πίνουν το ποτό τους κατά μήκος της, δημιουργώντας μία όμορφη εικόνα.


Extra tip: Πολύ καλή επιλογή για γερμανική κουζίνα είναι το εστιατόριο Alte Mainmühle. Γευτείτε μία ζεστή παραδοσιακή σούπα με θέα τα 12 αγάλματα της γέφυρας!

Τέταρτος σταθμός η πόλη του Bamberg, η οποία επίσης έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με ένα μοναδικά διακοσμημένο Παλιό Δημαρχείο με γέφυρα πάνω από το ποτάμι, την Cathedral Square με ιστορικά κτίρια και φυσικά τον Καθεδρικό Ναό τους, αλλά και πολλά μικρά γραφικά στενά, το Bamberg αποτελεί ιδανική επιλογή για μία απογευματινή βόλτα.


Extra tip: Περπατώντας στα στενά, ρωτήστε πού είναι το Hof Apotheke, το πιο παλιό φαρμακείο της Γερμανίας!
Πέμπτος και τελευταίος σταθμός στις πόλεις της Βαυαρίας είναι η μεγάλη πόλη του Regensburg με την πέτρινη γέφυρα, τον Καθεδρικό Ναό –δείγμα της αυθεντικής γερμανικής γοτθικής αρχιτεκτονικής– και την κεντρική πλατεία, που όταν έχει καλό καιρό, γεμίζει από τραπεζάκια, ποδήλατα και πολύ κόσμο.


Extra tip: Καλή επιλογή για σνίτσελ και γερμανική κουζίνα είναι το εστιατόριο Hofbräuhaus Regensburg.

Το ταξίδι στη Νυρεμβέργη διοργανώθηκε από την Germania και την Top Kinisis Hellas, επίσημο αντιπρόσωπο της Germania στην Ελλάδα.
Κλείστε κι εσείς το ταξίδι σας στη Βαυαρία στο www.topkinisis.com και επισκεφτείτε το www.flygermania.com για περισσότερες πληροφορίες.