Με βάση τα στατιστικά στοιχεία του και του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών, 38.046 Ινδοί τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2018, έναντι 17.376 κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου το 2017, γεγονός που αποτελεί μια σημαντική αύξηση 119%.

Μιλώντας για τη θετική αυτή ανάπτυξη, ο κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, δήλωσε ότι «η Ελλάδα ως προορισμός έχει κερδίσει σε δυναμική τα τελευταία χρόνια και είμαστε ευτυχείς να παρακολουθούμε το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ινδών για την Ελλάδα ως δημοφιλής προορισμός διακοπών. Η προσέγγισή μας είναι να στοχεύουμε το κοινό που ενδιαφέρεται, σε διάφορες ηλικιακές ομάδες, απλά απευθυνόμενοι σε κάθε είδος ταξιδιωτικής ανάγκης. Έχουμε αξιοποιήσει αποτελεσματικά διάφορες πλατφόρμες, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ινδικής αγοράς. Η στρατηγική μας είναι επίσης να προωθήσουμε τον τουρισμό 365 ημερών στην Ελλάδα και να κάνουμε γνωστές τις λιγότερο διάσημες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Ξάνθη ή η Καβάλα που έχουν μεγάλη γεωφυσική, ιστορική και πολιτιστική σημασία μαζί με την Αθήνα. Συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας στην Ινδία για την ανάπτυξη σε διάφορα τμήματα της αγοράς, όπως οικογένειες, FITS (First Time Travelers Segment), MICE (συναντήσεις, κίνητρα, συνέδρια και εκδηλώσεις), γαμήλια ταξίδια, μήνα του μέλιτος και ταινίες».

Επισημαίνεται, ότι το 2016, ο ΕΟΤ κατέγραψε συνολικά 14,6 εκατ. αφίξεις και το 2017, 15,5 εκατομμύρια, ενώ το ποσοστό αύξησης των αφίξεων από την Ινδία ήταν περίπου 9,7% ετησίως, σύμφωνα με το traveldailynews.gr.