Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η άσκηση ετοιμότητας που έγινε χθες (11/12) στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας. 

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, αεροσκάφος προερχόμενο από την Αθήνα, στη διάρκεια της προσγείωσης, συντρίβεται εντός της περιοχής του αεροδρομίου. Ακαριαία, μέρος του αεροσκάφους διαλύεται και αναφλέγεται. Εντός του αεροσκάφους αρχίζει αμέσως η διαδικασία επείγουσας εκκένωσης του αεροπλάνου ενώ τα σωστικά συνεργεία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του αεροδρομίου, καταφθάνουν στη σκηνή, με στόχο τη διάσωση επιβατών και πληρώματος.

Η άσκηση έγινε με σκοπό να συντονίζονται και να οργανώνονται καλύτερα όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Αερολιμένα. Για το λόγο αυτό, την άσκηση παρακολούθησαν αρμόδιοι διαφόρων υπηρεσιών και οργανισμών που εμπλέκονται στη λειτουργία των αεροδρομίων και τη διαχείριση κρίσεων.

Τα συμπεράσματα της άσκησης θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν καταλλήλως, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των επιπέδων άμεσης αντίδρασης και της γενικής απόδοσης των διαφόρων υπηρεσιών.