Μια αιχμηρή ανακοίνωση απέστειλε η ΕΠΤΑΟΑ προς τα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για νοσηρά φαινόμενα που οδηγούν σε παρακμή, αλλά και για τις διώξεις, την άρνηση και τη διετή διαθεσιμότητα που υπέστησαν οι Μηχανικοί Αεροσκαφών το τελευταίο διάστημα. 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

«Η Ένωσή μας, με ιστορία άνω των 60 ετών, ταυτίζει την διαδρομή της με τα πρώτα βήματα της αεροπορίας στην Ελλάδα.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται νοσηρά φαινόμενα που οδηγούν σε παρακμή, όσα γενεές αεροπόρων προσπάθησαν να κτίσουν.
Δηλώνουμε ότι:
Το «ότι δηλώσεις είσαι» δεν έχει χώρο στην αεροπορία
Οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των διεθνών οργανισμών, με τους οποίους η ΕΠΤΑΟΑ είναι σε διαρκή συνεργασία και αμφίδρομη ενημέρωση, επιβάλλουν σοβαρότητα και απόλυτο επαγγελματισμό σε διαδικασίες και επιλογές προσώπων άσκησης του αεροπορικού έργου.
Οι Μηχανικοί Αεροσκαφών μέχρι σήμερα και όσοι απασχολούνται στην ΥΠΑ, υπέστησαν διώξεις, άρνηση, απαξίωση και διετή διαθεσιμότητα από ανθρώπους άσχετους με το αεροπορικό αντικείμενο.
Η απάντησή μας ήταν, να τηρούμε στάση ενωτική, χαμηλών τόνων και προσπαθήσαμε με την συναδελφική προσφορά και διάθεση να αποδείξουμε και στον πιο κακοπροαίρετο την αναγκαιότητα της ύπαρξης του κλάδου μας στην ΥΠΑ, που άλλωστε επιβάλλεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τους ξένους αεροπορικούς οργανισμούς.
Όσο για τη διαθεσιμότητα των δύο ετών, το λόγο είχε και θα έχει και στη συνέχεια η δικαιοσύνη και κανένας δεν θα μείνει ατιμώρητος εάν έτσι κρίνουν τα δικαστήρια για την ευκολία και προχειρότητα που αυτή έγινε πράξη με ψεύτικες διαδικασίες απάνθρωπης νοοτροπίας.
Η απασχόλησή μας σε όλες τις διευθύνσεις της ΥΠΑ ή ΑΠΑ, θα συνεχίσει να γίνεται με επαγγελματισμό, θέληση βελτίωσης των διαδικασιών, ενδυνάμωσης του αεροπορικού έργου και στήριξης του έργου των συναδέλφων οποιουδήποτε κλάδου, για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πτήσεων.
Από την άλλη, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι όποιος σκεφτεί να απαξιώσει, είτε με πράξεις, είτε με λόγια, το έργο των Μηχανικών Αεροσκαφών, ως συντηρητές, επιθεωρητές, εκπαιδευτές ή εξεταστές στην ΥΠΑ ή στην ΑΠΑ, καλό θα είναι να το σκεφτεί καλά και να είναι προετοιμασμένος να υποστεί στη δικαιοσύνη τις συνέπειες των πράξεών του. Η εποχή της ψευτομαγκιάς ανήκει στις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες. Η εποχή της δικής μας «αστικής ευγένειας» για χάρη της καλής συνεργασίας τελείωσε, διότι αυτή η ευγένεια εκλείφθηκε εσφαλμένα ως αδυναμία.
Στηρίζουμε όλους τους κλάδους που ασκούν αεροπορικό έργο εποικοδομητικό
Στηρίζουμε όλες τις ενέργειες της διοίκησης που έχουν στόχο τη βελτίωση των διαδικασιών προστασίας της ασφάλειας των πτήσεων
Στηρίζουμε τις προσπάθειες των Μηχανικών Αεροσκαφών της ΜΠΜ για τη συντήρηση των πτητικών μέσων κάτω από δύσκολες συνθήκες εξοπλισμού, εύρεσης ανταλλακτικών και στέγασης.
Στηρίζουμε το έργο των επιθεωρητών μας και την προσπάθειά τους για διαρκή εκπαίδευση και απλοποίηση των διαδικασιών μετακίνησης ανα την επικράτεια για την άσκηση των καθηκόντων τους.
Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τους διεθνείς αεροπορικούς οργανισμούς ICAO, FAA και EASA καθώς και το Aircraft Engineers International με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας των πτήσεων.
Ενημερώνουμε τα αρμόδια στελέχη της Κυβέρνησης καθώς και τους σχετικούς τομείς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Θα επανέλθουμε στα ΜΜΕ και με συνέντευξη τύπου.»