Τα Χριστούγεννα για πολλούς είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα ταξίδια.
Για εσάς, λοιπόν, που θα ταξιδέψετε αεροπορικώς, αλλά δεν θέλετε να χάσετε τον ύπνο σας, βρήκαμε ποια είναι η κατάλληλη θέση στο αεροπλάνο, ώστε να κοιμηθείτε με την άνεσή σας.

Ο Bill Fish, συνιδρυτής του Tuck, ενός site που ασχολείται αποκλειστικά με τον ύπνο, αποκάλυψε ότι αν θες να κοιμηθείς καλό είναι να επιλέξεις μία θέση δίπλα στο παράθυρο.
Συγκεκριμένα μάλιστα αναφέρει: “Το παράθυρο σου παρέχει αρκετή σταθερότητα, έτσι ώστε ο σβέρκος και η σπονδυλική στήλη να είναι σχετικά ευθυγραμμισμένες, κάτι που είναι αδύνατο στις θέσεις του διαδρόμου ή αυτές που βρίσκονται στη μέση. Εκτός όμως από αυτό, είναι σημαντικό ότι δε θα σε ενοχλήσει κανείς που θέλει να πάει τουαλέτα ή απλά να σηκωθεί για να ξεμουδιάσει”.

Οι δηλώσεις, όμως, περί ύπνου στο αεροπλάνο δεν σταματούν εδώ! Ο Rishi Kapoor, ιδρυτής της Nanak Flights, ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου με έδρα τον Καναδά, έρχεται να προσθέσει ότι καλύτερα να επιλέξεις μία θέση στο κέντρο του αεροπλάνου. “Αν κάτσεις πολύ πίσω στο αεροσκάφος, θα σε ενοχλούν οι επιβάτες που χρησιμοποιούν την τουαλέτα όπως κι ο θόρυβος από τις συσκευές (π.χ. καφετιέρες) που χρησιμοποιεί το πλήρωμα. Αν κάτσεις μπροστά θα ακούς τις φωνές και τα βήματα του πληρώματος ή την κίνηση ανάμεσα στις business και τις economy θέσεις”, λέει για να αιτιολογήσει την άποψή του.

Εμείς σας παραθέσαμε τις απόψεις των ειδικών, εσείς πλέον δεν έχετε παρά να επιλέξετε τη σωστή θέση και τα κατάλληλα αξεσουάρ για να απολαύσετε τον ύπνο σας.