Η ΕΔΑΑΠ ολοκλήρωσε με επιτυχία 4ημερο Aviation Safety Workshop σε συνεργασία με το NTSB, τον ICAO και την EASA.

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ) διοργάνωσε τετραήμερο Aviation Safety Workshop με εισηγητές/ομιλητές από το NTSB[1] (International Transportation Safety Board), τον ICAO[2] (International Civil Aviation Organization), την EASA[3] (European Aviation Safety Agency) και από την ελληνική αεροπορική κοινότητα.

Το Workshop πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» από 3 – 6 Δεκεμβρίου 2018.

Συμμετείχαν, εκτός του προσωπικού της ΕΔΑΑΠ, εκπρόσωποι από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας , τις Ελληνικές Αεροπορικές Εταιρείες (AΟC Holders), τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών , την Fraport Greece, τις Εταιρείες Επίγειας Εξυπηρέτησης, την Πολεμική Αεροπορία, τα Ιπτάμενα Τμήματα των λοιπών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς επίσης από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων της Κύπρου.

Τις εργασίες του Workshop άνοιξε ο Πρόεδρος της ΕΔΑΑΠ κ. Αθανάσιος Μπίνης.

Στόχοι του Workshop ήταν:

· η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, μεθοδολογίας και βέλτιστων πρακτικών σε θέματα διαχείρισης της ασφάλειας πτήσεων αλλά και της διερεύνησης των αεροπορικών ατυχημάτων και σοβαρών συμβάντων και

· η ενημέρωση των συμμετεχόντων σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια πτήσεων με εστίαση στον ανθρώπινο παράγοντα.