Παρά τις ορδές τουριστών στα στενά της και τις τσουχτερές τιμές σε φαγητό και διαμονή, η Βενετία ήταν και θα είναι πάντα μία ταξιδιωτική πρόταση γιατί πολύ απλά είναι μοναδική. Το μαγευτικό τοπίο της δεν θα το βρείτε πουθενά αλλού –γι’ αυτό άλλωστε, ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο την επισκέπτονται, ενώ ολόκληρη η πόλη μαζί με τη λιμνοθάλασσά της είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Unesco.

Πάμε να δούμε τα πιο ωραία αξιοθέατά της:

Πλατεία και Βασιλική του Αγίου Μάρκου: Το πιο κεντρικό σημείο της πόλης, η πλατεία του Αγίου Μάρκου με την ομώνυμη εκκλησία της ασφυκτιά από τουρίστες αλλά είναι χάρμα οφθαλμών. Ανεβείτε στο καμπαναριό για να δείτε τη θέα που θα σας κόψει την ανάσα, επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, που εσωτερικά και εξωτερικά είναι εντυπωσιακή και, αν έχετε χρήματα να ξοδέψετε, πιείτε έναν αυθεντικό εσπρέσο ή καπουτσίνο στο θρυλικό Florian με την αναγεννησιακή διακόσμησή του και τα βιολιά τριγύρω σας να παίζουν.

Παλάτι των Δόγηδων: Στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων σας περιμένει για μία ξενάγηση στον χρόνο! Εσωτερικά έχει πολλές αίθουσες, κάποιες αρκετά μεγαλοπρεπείς και πολυτελείς, ενώ μπορείτε να περιπλανηθείτε και στους δίπλα χώρους που ήταν φυλακές…

Εκδρομή σε Μουράνο-Μπουράνο: Αν έχετε χρόνο, πάρτε το βαπορέτο για μία μίνι εκδρομή στα νησιά Μουράνο και Μπουράνο. Μικρά, πολύχρωμα σπίτια πάνω σε πράσινα νερά, πολλές γέφυρες και τα ομώνυμα γυαλιά Μουράνο συνθέτουν ένα ρομαντικό σκηνικό.

Γέφυρα Ριάλτο: Από γέφυρες η Βενετία άλλο τίποτα, με τη γέφυρα Ριάλτο να είναι η πιο διάσημη –και ίσως η πιο όμορφη. Επισκεφτείτε την καλύτερα την ώρα της δύσης του ηλίου.

 

Extra tips

  •  Είναι σίγουρο ότι θα χαθείτε, οπότε… απολαύστε το! Η Βενετία είναι μικρή και σε λίγες μέρες μόνο θα την έχετε περπατήσει –βέβαια θα έχετε χαθεί πολλές φορές γιατί τα στενά της είναι κανονικός λαβύρινθος!
  • Βενετία χωρίς γόνδολα γίνεται; Γίνεται, αν δεν θέλετε να ξοδέψετε από 80€ έως 140€ για λίγα λεπτά βόλτας. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η εμπειρία είναι άκρως χαλαρωτική και ονειρική, αλλά αν δεν διαθέτετε τα χρήματα, αρκεστείτε στα βαπορέτα (την εν πλω δημόσια «αστική» συγκοινωνία) που σε πάνε από το ένα σημείο της πόλης στο άλλο με 8€.

  • Οπλιστείτε με υπομονή για τις ουρές που θα συναντήσετε σε μουσεία ή ακόμη και σε εστιατόρια. Ο όγκος των τουριστών είναι τόσο μεγάλος που, κάποιες περιόδους του χρόνου, νομίζει κανείς ότι θα βουλιάξουν τη Βενετία.
  • Σχετικά με το φαγητό, στη Βενετία ισχύει ό,τι και στην υπόλοιπη Ιταλία. Gelato, καλό κρασί, λεπτή πίτσα και πολλή pasta. Και επειδή ισχύει ό,τι και στα πολύ τουριστικά μέρη, προετοιμαστείτε για τσιμπημένες τιμές με… μέτρια πιάτα.

 

Μπορείτε να ταξιδέψετε στη Βενετία με την Volotea. Περισσότερες πληροφορίες στο www.volotea.com.