Μετά από αρκετά τρομοκρατικά χτυπήματα σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, οι ταξιδιώτες θέλουν προορισμούς στους οποίους νιώθουν ασφάλεια. Έτσι, η βρετανική εφημερίδα Express προτείνει τους ασφαλέστερους προορισμούς για το 2019. Ελπίζουμε να πέσει μέσα στις προβλέψεις της.

  • Ιαπωνία: Η χώρα της Ανατολικής Ασίας έτσι κι αλλιώς φέτος περιμένει αρκετούς τουρίστες, καθώς θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι. Η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου προσφέρει στους ταξιδιώτες την ασφάλεια που χρειάζονται, καθώς έχει και χαμηλή εγκληματικότητα και δεν έχει σημειωθεί κάποιο τρομοκρατικό κρούσμα.

  • Ιταλία: Φέτος συμπληρώνονται 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Οι λάτρεις της τέχνης, λοιπόν, μπορούν να απολαύσουν αμέριμνοι ένα ταξίδι στην εν λόγω ευρωπαϊκή χώρα.

 

  • Ισλανδία: Μία από τις λίγες χώρες που αν και είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει καταφέρει να αποστασιοποιηθεί από πολέμους, στους οποίους έχει εμπλακεί η συγκεκριμένη «συμμαχία». Αν ξέρετε ότι στη χώρα αυτή το ποσοστό οπλοκατοχής είναι υψηλό, μην φοβηθείτε, καθώς οι Ισλανδοί αρέσκονται στο κυνήγι.

  • Νορβηγία: Η πιο γνωστή εγκληματική ενέργεια που έγινε στη Νορβηγία ήταν το 2011, όταν ο ναζιστής Άντρες Μπέρινγκ Μπρέιβικ πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση με 77 νεκρούς στο Όσλο.Από εκεί και πέρα δεν έχει σημειωθεί κάποιο «μεγάλο» έγκλημα».

 

  • Καναδάς: Τα ποσοστά του βίαιου εγκλήματος εναντίον τουριστών στη χώρα είναι υπερβολικά χαμηλά. Οι περισσότερες επιθέσεις σημειώνονται συχνά εις βάρος μειονοτήτων ή αφορούν ενδοοικογενειακές υποθέσεις. Είναι εξάλλου μια προοδευτική χώρα όπου η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ έχει τα περισσότερα δικαιώματα παγκοσμίως, ενώ είναι και μια χώρα που έχει νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

  • Ελβετία: Τα ποσοστά της εγκληματικότητας συνεχίζουν να μειώνονται στη χώρα με εκείνα που αφορούν τα βίαια εγκλήματα και τις ληστείες να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο το 2017, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.