Μία από τις πολλές ικανότητες ενός περιπλανώμενου ταξιδιώτη, είναι η δεξιότητα να κρύψει από τον εξονυχιστικό έλεγχο του αεροδρομίου τα όχι και τόσο νόμιμα σουβενίρ που θα του θυμίζουν για πάντα αυτή του την περιπλάνηση.

Αυτή η Κινέζα αποτελεί τρανό παράδειγμα της γενναιότητας που πρέπει να επιδεικνύει κάθε ταξιδιάρα ψυχή. Η πρόσφατη προσπάθεια της δεσποινίδας Ζάο να κρύψει από την ασφάλεια του αεροδρομίου του Πεκίνο ένα μπουκάλι εισαγόμενου κονιάκ, της άφησε κάτι παραπάνω από έναν πονοκέφαλο…

Όταν η Ζάο, μια γυναίκα γύρω στα 40, έφτασε στο αεροδρόμιο για μια απογευματινή πτήση προς Wenzhou, η ασφάλεια στο σημείο ελέγχου την σταμάτησε, επειδή έφερε πάνω της ένα μπουκάλι κονιάκ, αξίας περίπου 200 δολαρίων. Δεν έγινε και τίποτα, έτσι;
Η συγκεκριμένη γυναίκα, όμως, σίγουρα δεν έκανε αυτά που προτείνει η υπηρεσία ασφάλειας μεταφορών σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στο site της Transportation Security Administration (TSA) γράφει ότι ο… κάλος ταξιδιώτης πρέπει να κάνει τα εξής:

1) Πηγαίνετε το αντικείμενο στο ταμείο εισιτήριων ώστε να σημειωθεί με τις αποσκευές σας ή πάρτε ένα κουτί που σας παρέχει το αεροδρόμιο.
2) Πολλά αεροδρόμια έχουν σημεία με υπηρεσίες αποστολής όπου μπορείτε να αγοράσετε κουτιά, γραμματόσημα και φακέλους έτσι ώστε να αποσταλούν τα αντικείμενα σπίτι σας.
3) Αν υπάρχει κάποιος μαζί σας για να σας αποχαιρετήσει, μπορείτε να του δώσετε το… απαγορευμένο αντικείμενο.
4) Αν έχετε παρκάρει έξω, μπορείτε να πάτε το αντικείμενο στο αυτοκίνητο.

Παρ’ όλα αυτά, η δεσποινίς Ζάο δεν έκανε τίποτα από τα παραπάνω. Αντ’ αυτού αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και έτσι έκατσε σε μια γωνιά και ήπιε μονορούφι το κονιάκ.

Δυστυχώς, όμως η ταξιδιάρα φίλη μας δεν σήκωνε το ποτό και σύντομα ξεκίνησε να συμπεριφέρεται ανεξέλεγκτα και να φωνάζει. Έπεσε στο πάτωμα και έμεινε εκεί μέχρι να έρθει η αστυνομία, που δεν της επέτρεψε να επιβιβαστεί, αλλά ενημέρωσε την οικογένειά της για να έρθει να την παραλάβει και μόλις ξεμέθυσε αφέθηκε ελεύθερη.

Είμαστε βέβαιοι ότι δεν περίμενε να απολαύσει με αυτόν τον τρόπο το ακριβό κονιάκ της, αλλά σίγουρα δεν θα το άφηνε να πάει στα σκουπίδια.