Οι Financial Times σε σημερινό τους δημοσίευμα αποκαλύπτουν πως οι Βρυξέλλες «βάζουν φρένο» στα σχέδια της ΙAG  για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η British Airways μετά την Brexit εποχή και αυτό γιατί μετά το Brexit, όλες οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι ελέγχονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% από κεφάλαια προερχόμενα από την Ε.Ε. προκειμένου να διατηρούν δικαιώματα πτήσεις στο μπλοκ.

Από την πλευρά της η IAG, η  ιδιοκτήτρια εταιρεία της British Airways,  είναι εγγεγραμμένη στην Ισπανία, αλλά έχει τα κεντρικά της γραφεία στη Βρετανία και μετόχους από όλο τον κόσμο. Επίσης της ανήκει και η αεροπορική Iberia. Σύμφωνα με τους FT προκειμένου να διατηρήσει δικαιώματα τόσο στην Ε.Ε. όσο και στη Βρετανία η IAG επιχειρεί να καταδείξει ότι οι δύο αεροπορικές της ελέγχονται ξεχωριστά από τοπικά κεφάλαια, μέσω trusts και επιχειρήσεων και δεν είναι απλά μέλη ενός μεγαλύτερου ομίλου, στον οποίο η πλειονότητα των μετόχων είναι εκτός Ε.Ε. 

Ωστόσο, αξιωματούχοι της Ε.Ε. αναφέρουν πως υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την μετά Brexit ιδιοκτησιακή δομή της IAG.

Η IAG  προς το παρόν δεν έχει δώσει απάντηση.