Δεν αποτελεί μυστικό, το γεγονός ότι η Jet Airways παλεύει να παραμείνει ζωντανή το τελευταίο εξάμηνο. Δυστυχώς, όμως το διάστημα αυτό φαίνεται πολύ δυσοίωνο για την εν λόγω αεροπορική, καθώς πρέπει να συγκεντρώσει 250-300 εκατ. ευρώ μέσα στις επόμενες μέρες.

Από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να αποπληρώσει τα δάνειά της προς την χώρα που εδρεύει, την Ινδία, μέχρι τις 31-12-2018, τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται, ενώ ήδη έχει πάρει οικονομική βοήθεια από την Boeing.

Μετά την αδυναμία αποπληρωμής των δανείων, η Simple Flying αποκάλυψε πως ο πιστωτικός αξιολογητής ICRA έχει υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας. Μάλιστα τη συγκεκριμένη στιγμή βρίσκεται στην κατάταξη D. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο μεταφορέας ανέφερε ότι η πληρωμή “καθυστέρησε λόγω προσωρινής αναντιστοιχίας των ταμειακών ροών”. Ως εκ τούτου, η αεροπορική εταιρεία έχει αθετήσει τις πληρωμές της και από ό,τι φαίνεται, πρέπει να δανειστεί για να καταφέρει να ξεχρεώσει τα δανεικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Jet Airways έχει ζητήσει βραχυπρόθεσμο δάνειο ύψους 15 δισεκατομμυρίων ρουπιών (216 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) από την κρατική τράπεζα της Ινδίας, που είναι αμφίβολο όμως ότι θα της δοθεί. Επίσης, η Jet Airways έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια και από την Etihad, προκειμένου να αποφύγει και άλλες αθετήσεις πληρωμών.