Το αεροδρόμιο Χίθροου, το πιο πολυσύχναστο της Ευρώπης, ανέστειλε την Τρίτη το βράδυ τις πτήσεις που θα αναχωρούσαν για σχεδόν μία ώρα, έπειτα από εμφάνιση drone.

Προκειμένου, λοιπόν, το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά και για να βρεθεί ο ένοχος, ο βρετανικός στρατός αναπτύχθηκε στο αεροδρόμιο.

«Αστυνομικοί βρίσκονται μεταξύ αυτών που είδαν το drone και ξεκίνησε ποινική έρευνα”, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ. “Κάνουμε ενδελεχείς έρευνες στα περίχωρα του Χίθροου προκειμένου να εντοπίσουμε οποιονδήποτε μπορεί να ευθύνεται».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών Κρις Γκρέιλινγκ κατήγγειλε στη Βουλή των Κοινοτήτων μια σκόπιμη ενέργεια και προειδοποίησε ότι οι υπεύθυνοι εκτίθενται στη μέγιστη ποινή κράτησης για αυτήν την εξαιρετικά ανεύθυνη ενέργεια.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μετά το περιστατικό τη λήψη ενισχυμένων μέτρων κατά των drones, αφού επικρίθηκε ότι δεν αντιμετώπισε με την κατάλληλη σοβαρότητα τον κίνδυνο που ενδεχομένως θέτουν αυτά. Τα μη επανδρωμένα τηλεχειριζόμενα αεροπλάνα θα απαγορευτούν κυρίως σε μια ζώνη πέντε χιλιομέτρων γύρω από τα αεροδρόμια, έναντι της απαγόρευσης ενός χιλιομέτρου που ισχύει σήμερα.