Δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τον τετράποδο φίλο σας ποτέ και πουθενά. Ιδού τι πρέπει να κάνετε για να μεταφέρετε τον (μικρό) σκύλο σας ή τη γάτα σας μαζί σας στο μελλοντικό σας αεροπορικό ταξίδι.

  • Για να επιτραπεί στο κατοικίδιο σου να επιβιβαστεί το αεροπλάνο πρέπει να είναιεμβολιασμένο κατά της λύσσας με εμβόλιο εν ισχύι την ημέρα που ταξιδεύει. Ο εμβολιασμός κατά της λύσσας επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση. Εάν το κατοικίδιο εμβολιάστηκε πρόσφατα κατά της λύσσας, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψει πριν από την παρέλευση 21 ημερών από την ημερομηνία του εμβολιασμού.
  • Τα κατοικίδια που ταξιδεύουν με αεροπλάνο πρέπει να φέρουν ηλεκτρονική ταυτότητα (microchip).
  • Πρέπει να έχετε διαβατήριο του κατοικίδιουακόμα και αν ταξιδεύετε εντός της χώρας!
  • Η μεταφορά κατοικίδιων μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους επιτρέπεται μόνο εφόσον τα κατοικίδια βρίσκονται μέσα σεειδικό κλουβί (55 εκ. μήκος, 40 εκ. ύψος και 23 εκ. πλάτος). Το ανώτερο επιτρεπόμενο βάρος του κατοικίδιου μαζί με το κλουβί του είναι 8 κιλά.
  • Να έχετε στο νου σας ότι θα χρειαστούν επιπλέον χρήματα. Για ένα σκυλάκι που ζυγίζει μαζί με το κλουβί του έως 8 κιλά το κόστος ανέρχεται στα 20€ για πτήσεις εσωτερικού και 40€ για πτήσεις εξωτερικού.
  • Για να εγκριθεί η μεταφορά, πρέπει κατά τη διάρκεια της κράτησης των εισιτηρίων σας να έχετε αναφέρει ότι θα έχετε μαζί σας κατοικίδιο, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για αυτό.

Από ότι φαίνεται, λοιπόν, η διαδικασία είναι χρονοβόρα και έχει αρκετές προϋποθέσεις, αλλά αξίζει τον κόπο αν είναι να έχετε μαζί σας τον πιστό σας σύντροφο.