Κάποιοι δεν θέλουν να το βλέπουν στα μάτια τους, κάποιοι το περιμένουν πώς και πώς κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το φαγητό που σερβίρεται στα αεροπλάνα, είτε δωρεάν είτε με αντίτιμο, έχει πολλούς fans, αλλά και πολλούς haters.

Eσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε; Αν αμφιταλαντεύεστε, διαβάστε τα 10 μυστικά για τα φαγητά του αεροπλάνου και βγάλτε συμπεράσματα.

  1. To catering αεροπλάνων είναι μια παγκόσμια επιχείρηση των 13 δις. εκατομμυρίων δολλαρίων.
  2. Στις 11 Οκτωβρίου 1919, η Handley-Page σέρβιρε το πρώτο γεύμα σε πτήση από το Λονδίνο στο Παρίσι. Για 3 σελίνια, οι επιβάτες μπορούσαν να αγοράσουν ένα συσκευασμένο γεύμα με σάντουιτς και φρούτο.
  3. Σε περίπτωση που μια πτήση έχει καθυστέρηση για πάνω από 6-8 ώρες, όλο το φαγητό πετάγεται για να είσαι σίγουρο πως θα είναι ασφαλές.
  4. Τα αεροπλάνα δεν έχουν κουζίνα για λόγους ασφαλείας. Το φαγητό λοιπόν προετοιμάζεται στο έδαφος και μπορεί να ξαναζεσταθεί μόνο μία φορά στο αεροσκάφος.
  5. Το φαγητό προετοιμάζεται περίπου 10 ώρες πριν την κατανάλωσή του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ακριβώς… φρέσκο! Είναι απόλυτα ασφαλές, όμως!
  6. Σύμφωνα με έρευνα του 2013, οι αεροπορικές εταιρίες χρεώνουν το φαγητό πάνω από 2600% παραπάνω από το σούπερ μάρκετ.
  7. Οι αεροπορικές εταιρίες προγραμματίζουν το μενού τους τουλάχιστον 6 μήνες νωρίτερα.
  8. Οι πιλότοι τρώνε διαφορετικό γεύμα, προκειμένου να μην πάθουν και οι δύο τροφική δηλητηρίαση ταυτόχρονα.
  9. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των Ηνωμένων Πολιτειών (EPA), ο καφές και το τσάι δεν είναι ό, τι πιο υγιεινό μπορείς να απολαύσεις κατά την πτήση σου, μιας και φτιάχνονται με νερό βρύσης στο αεροπλάνο. Το πρόβλημα σε αυτό είναι ότι το 2004, η ίδια υπηρεσία δημοσίευσε μια μελέτη που έλεγε ότι μετά από δοκιμή του πόσιμου νερού σε 158 επιβατικά αεροπλάνα, το 13% δεν πληρούσε τα πρότυπα της. Με άλλα λόγια, πολλά από τα νερά ήταν μολυσμένα με κολοβακτηρίδια και E.coli.
  10. Τα ατομικά τραπεζάκια, σπάνια καθαρίζονται. Μελέτη του 2007 διαπίστωσε ότι το 60% αυτών ήταν θετικό για το βακτήριο, χρυσίζων σταφυλόκοκκος ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη.