Ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς ταξιδιώτες εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι Αμερικανοί πολίτες καλό θα ήταν να επανεξετάσουν το ταξίδι τους στην Τουρκία, καθώς συμβαίνουν αρκετές τρομοκρατικές ενέργειες.

Στην οδηγία τονίζεται η αποφυγή ταξιδιών στις τουρκικές επαρχίες κοντά στα συριακά και ιρακινά σύνορα λόγω αυξημένου κινδύνου. Το State Department, μάλιστα, ταξινόμησε περιοχές κοντά στα σύνορα της Συρίας και του Ιράκ στο «Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε».

Η οδηγία αναφέρει: «Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στην Τουρκία. Οι τρομοκράτες μπορεί να επιτεθούν με μικρή ή καθόλου προειδοποίηση, με στόχο τουριστικές τοποθεσίες, κόμβους ΜΜΜ, αγορές / εμπορικά κέντρα, εγκαταστάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, χώρους λατρείας, πάρκα, μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, και άλλους δημόσιους χώρους. Οι τρομοκράτες έχουν στοχοποιήσει στο παρελθόν δυτικούς τουρίστες και ομογενείς, με σκοπό την απαγωγή και τη  δολοφονία. Μην ταξιδεύετε κοντά στα σύνορα Τουρκίας / Συρίας και Τουρκίας / Ιράκ λόγω της συνεχιζόμενης απειλής εμφύλιου πολέμου και επιθέσεων τρομοκρατικών ομάδων. Τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, αυτοσχέδιες βόμβες, καθώς και οι απαγωγές για λύτρα, πυροβολισμοί, οδοφράγματα και βίαιες διαδηλώσεις έχουν σημειωθεί σε αυτές τις περιοχές».