Η πτήση 179 της United Airlines, που εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ Νιούαρκ, κοντά στη Νέα Υόρκη, και Χονγκ Κονγκ, χρειάστηκε να κατευθυνθεί χθες το βράδυ προς το αεροδρόμιο  Γκουζ Μπέι εξαιτίας ενός επείγοντος ιατρικού περιστατικού.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο ένα τεχνικό πρόβλημα εμπόδισε το αεροσκάφος από το να απογειωθεί και οι επιβάτες υποχρεώθηκαν να παραμείνουν εντός του αεροπλάνου, καθώς δεν υπάρχει τελωνειακός υπάλληλος τη νύχτα σε αυτό το αεροδρόμιο. Οι περίπου 250 επιβάτες παρέμειναν περισσότερες από 13 ώρες στο αεροπλάνο, αναμένοντας την άφιξη ενός άλλου αεροσκάφους, για να ταξιδέψουν.

Μία εξ αυτών, η Σόνια Ντατ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με κανάλι της καναδικής τηλεόρασης, διαμαρτυρήθηκε διότι η θέρμανση εντός του αεροσκάφους δεν ήταν επαρκής και η διανομή φαγητού και καφέ, έπειτα από αρκετές ώρες αναμονής, δεν στάθηκε ικανή να κατευνάσει την οργή των επιβατών.

Στην περιοχή, ο υδράργυρος είχε βουτήξει στους -30 βαθμούς Κελσίου και το ψύχος ήταν, όπως όλα δείχνουν, η αιτία να χαλάσει μία πόρτα, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να μην μπορεί να φύγει.