Αφού παρέμειναν 22 μέρες κλειστά, χθες προσγειώθηκε αεροπλάνο στην Κοζάνη από την Αθήνα για να συνεχίσει το ταξίδι του στην Καστοριά και αντίστροφα. Η περίοδος που τα αεροδρόμιο βρίσκονταν εκτός λειτουργίας οφειλόταν στον πάγο που υπήρχε στους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης, μετά από την έντονη κακοκαιρία.

Η  βροχή που πέφτει έδωσε την λύση  στο πρόβλημα, με αποτέλεσμα και στα δυο αεροδρόμια (Κοζάνης «Φίλιππος» και Καστοριάς «Αριστοτέλης») να ξεκινήσει και πάλι η αεροπορική σύνδεση Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά και αντίστροφα.

Εν τω μεταξύ πρόσφατα στην Διαύγεια ως κατεπείγουσα βγήκε η ανακοίνωση προσφορών για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει τον αποχιονισμό των αεροδρομίων Κοζάνης και Καστοριάς, με καταληκτική ημερομηνία την 28η Ιανουαρίου 2019. Η  υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας  όπου ανήκουν τα αεροδρόμια καταβάλει  προσπάθεια για να επιλυθεί το θέμα, με τις διαδικασίες που απαιτούνται  βάση των νόμων, καθώς ο προηγούμενος διαγωνισμός που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο κηρύχθηκε άγονος.