Η σύμβαση παραχώρησης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι αναμένεται να γίνει στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα πάει για κύρωση στη Βουλή.

Ο ανάδοχος παραχωρησιούχος, η Ariadne Airport Group, που έχουν συστήσει ο ελληνικός κατασκευαστικός όμιλος ΤΕΡΝΑ και ο Ινδικός κολοσσός GMR Airports Limited, αναμένεται να βάλει μπρος τις πρώτες εργασίες στο εργοτάξιο μέσα στον Μάρτιο.

Αυτά είναι τα χρονοδιαγράμματα που έδωσαν στο δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Ζαχαρία Καλογεράκη, σε στελέχη του Δήμου και σε εκπρόσωπους τοπικών φορέων στελέχη της ΤΕΡΝΑ που πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Καστέλι.

Να σημειωθεί πως η ανάδοχος εταιρεία έχει προχωρήσει ήδη στην ενοικίαση κτηριακών χώρων όπου θα λειτουργήσουν τα τοπικά γραφεία της ”Ariadne Airport Group”, και που λέγεται πως θα ξεκινήσουν να λειτουργούν μέσα στις επόμενες 20 – 30 ημέρες, με στόχο τον γενικό συντονισμό των συνεργείων, των εργασιών αλλά και με στόχο μια στενή συνεργασία, έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το δήμο και την τοπική κοινωνία.

Στην συνάντηση που προέκυψε, ο δήμαρχος Ζαχαρίας Καλογεράκης ζήτησε τη συνδρομή της εταιρείας στις προσπάθειες για χωροταξική – αναπτυξιακή οργάνωση της περιοχής μέσω ενός ολοκληρωμένου τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου καθώς επίσης και σε επιμέρους τροποποιήσεις που κρίνονται αναγκαίες σε περιβαλλοντικά ζητήματα, με βάση παρατηρήσεις αρμόδιων τοπικών φορέων, όπως η Διεύθυνσης Υδάτων.

Παράλληλα ο κ. Καλογεράκης ζήτησε στο κομμάτι των προσλήψεων να δοθεί η δέουσα βαρύτητα στο κριτήριο της εντοπιότητας  και της απορρόφησης δυναμικού από τη περιοχή.