Η οικογένεια Adler ετοιμαζόταν το βράδυ της Τετάρτης (23/01) να ταξιδέψει από το Μαϊάμι για το Ντιτρόιτ. Ο Yossi, η Jennie και η 19 μηνών κόρη τους είχαν πάρει τις θέσεις τους στο αεροπλάνο της American Airlines. Η επιβίβαση είχε ολοκληρωθεί και το αεροσκάφος ήταν έτοιμο να ξεκινήσει τη διαδικασία απογείωσης, όταν μέλη του πληρώματος πλησίασαν την οικογένεια και της ζήτησαν να αποβιβαστεί.

«Ξαφνικά, μόλις μας έβγαλαν από το αεροπλάνο, έκλεισαν την πόρτα και μας είπαν “λυπούμαστε κύριε, κάποιοι επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν πως έχετε άσχημη σωματική οσμή και δεν θα σας επιτρέψουμε να επιβιβαστείτε ξανά στο αεροπλάνο”. Δεν μυρίζουμε άσχημα. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με εμάς», δήλωσε ο Yossi Adler στον τηλεοπτικό σταθμό Local 10.

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, η εν λόγω οικογένεια αναγκάστηκε να αποβιβαστεί από το αεροπλάνο, γιατί κάποιοι συνεπιβάτες είπαν ότι τους μύριζαν.

Από την εταιρεία τους ενημέρωσαν πως θα τους κατέβαζαν τις αποσκευές, πράγμα που δεν συνέβη τελικά, με αποτέλεσμα να μείνουν μόνο με τα λιγοστά ρούχα που είχαν στις χειραποσκευές τους.

Με ανακοίνωσή της στο Local 10 η American Airlines παραδέχθηκε το περιστατικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «O κύριος Adler και η σύζυγός του απομακρύνθηκαν από την πτήση, όταν αρκετοί επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν για τη σωματική οσμή τους. Τους κλείσαμε δωμάτιο σε ξενοδοχείο για να περάσουν το βράδυ, τους δώσαμε κουπόνια για φαγητό και τους κλείσαμε εισιτήρια για την πτήση της Πέμπτης».

Την επομένη οι Adlers επέστρεψαν στο αεροδρόμιο, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν αυτή τη φορά να ταξιδέψουν για το σπίτι τους, όπως και έγινε.