Της Δέσποινας Λάνου

Tα ταξίδια στην πλειονότητα των περιπτώσεων σηματοδοτούν διακοπές και έτσι οι περισσότεροι από μας τείνουμε να είμαστε πιο χαλαροί. Ωστόσο, στα αεροπορικά ταξίδια, που θεωρούνται τα πιο ασφαλή και άνετα συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, πριν ετοιμαστούμε για χαλάρωση πρέπει να σκεφτούμε τη βαλίτσα μας. Ο έλεγχος στα αεροδρόμια είναι εξονυχιστικός και πολλές φορές μπορεί να γίνει και εκνευριστικός, όμως είναι ευνόητο ότι είναι απολύτως απαραίτητος.

Για να τονίσουμε το πόσο απαραίτητος είναι, συλλέξαμε πληροφορίες σχετικά με τα πιο περίεργα πράγματα που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς από την ασφάλεια των αεροδρομίων ανά τον κόσμο. Τα ευρήματα θα σας εκπλήξουν!

Βαλσαμωμένο αρμαντίλο μεταμφιεσμένο σε σερίφη

Στις Αυστραλιανές αερογραμμές, ο έλεγχος βρήκε ένα βαλσαμωμένο αρμαντίλο, ένα είδος μικρού θηλαστικού, μεταμφιεσμένο σε σερίφη. Ο νόμος απαγορεύει τη μεταφορά άγριων ζώων, ακόμη και σε περίπτωση που αυτά είναι νεκρά. Ετσι ένας ταξιδιώτης από το Τέξας με προορισμό το Σίδνεϊ φρόντισε να το μεταμφιέσει για να μοιάζει με λούτρινο αρκουδάκι, χωρίς όμως να πείσει το προσωπικό της ασφάλειας.

Μπάλα κανονιού

Η ιστορία αφορά σε έναν δύτη που ανέσυρε από τον βυθό μία παλιά μπάλα κανονιού από ένα ναυάγιο του 18ου αιώνα. Ομως, η απόφασή του να μεταφέρει το εύρημά του αεροπορικώς μέσα στις αποσκευές του, είχε κωμικοτραγικά αποτελέσματα. Ο έλεγχος ασφάλειας τον θεώρησε επικίνδυνο (λόγω υπόνοιας κατοχής εκρηκτικών), με αποτέλεσμα 300 επιβάτες να εκκενώσουν τον χώρο μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν αποτελούσε απειλή.

Εκατοντάδες εξωτικά ψάρια

Ενας άντρας προσπάθησε να μεταφέρει 240 ψάρια ποικίλων χρωμάτων και μεγεθών, αλλά όπως ειναι φυσικό, ο όγκος νερού που χρειαζόταν για την επιβίωσή τους ήταν πολύ μεγαλύτερος από τον επιτρεπτό. Το… εγχείρημα έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, αλλά απέτυχε.

200 ταραντούλες

Αναυδοι έμειναν οι αξιωματικοί ασφάλειας στο αεροδρόμιο Schiphol του Αμστερνταμ, όταν είδαν το περιεχόμενο της βαλίτσας ενός ζευγαριού από τη Γερμανία. Οι αποσκευές τους περιείχαν 200 σακουλάκια με σπάνιες ταραντούλες, τι οποίες είχαν πάρει από το ταξίδι τους στη Νότια Αμερική.

Νεκρά φίδια

Στο αεροδρόμιο της Ατλάντα, κατά τον έλεγχο, βρέθηκε ένας μεγάλος αριθμός νεκρών φιδιών, τα οποία διατηρούνταν μέσα σε βάζα. Αυτό δεν είναι παράνομο αν υπάρχουν τα απαραίτητα χαρτιά. Ομως ο συγκεκριμένος επιβάτης δεν είχε ενημερώσει και έτσι βρέθηκε να απολογείται στον έλεγχο.

1,2 εκατ. δολάρια σε χρυσές ράβδους

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του καθημερινού καθαρισμού ενός αεροπλάνου. Στο αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Βομβάη προς την Μπανγκόκ και συγκεκριμένα στην τουαλέτα του αεροπλάνου, βρέθηκε ένας «θησαυρός» αποτελούμενος από 24 μπάρες χρυσού!

Σώμα γεμάτο με iPhone

Το περιστατικό συνέβη το 2014 στην Κίνα. Η ασφάλεια του αεροδρομίου παρατήρησε κάτι ιδιαίτερο, κατά την ανίχνευση μετάλλων. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε εφαρμόσει πάνω στο σώμα του 94 iPhones και βεβαίως είχε την πρόθεση να πουλήσει αυτές τις συσκευές σε υψηλή τιμή.

4 χειροβομβίδες

Ενας επιβάτης προσπάθησε να ταξιδέψει με αεροπλάνο, έχοντας 4 χειροβομβίδες στην τσάντα του. Οπως ήταν φυσικό, οι ειδικοί την κατάσχεσαν και στη συνέχεια έλεγξαν όλο το περιεχόμενό της για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια όσων βρίσκονταν στο αεροδρόμιο.