Μεταφερόμαστε (νοητά) στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης. Εκεί το 2001 ένας τερματικός σταθμός έκλεισε, αλλά την ίδια στιγμή ένα μυαλό… άνοιξε και σκέφτηκε πόσο ωραία θα ήταν στο σημείο αυτό να δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο.

Έτσι και έγινε. Το ξενοδοχείο ονομάζεται TWA, επηρεασμένο από μία παλιά αεροπορική Trans- World Airlines και η αρχιτεκτονική του κτιρίου, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1962, είχε σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Ερό Σάρινεν.

Το ξενοδοχείο άρχισε να δέχεται κρατήσεις στις 14 Φεβρουαρίου.

Το σχέδιο, τα πρωτότυπα διακοσμητικά στοιχεία αλλά και οι αυθεντικοί καναπέδες της εποχής που βρίσκονται στο λόμπι του ξενοδοχείου, δημιουργούν μια γλυκόπικρη ανάμνηση και θυμίζουν την εποχή που οι αερομεταφορές αποτελούσαν ακόμα καινοτομία.

Τραγούδια των Φρανκ Σινάτρα, Μπιτλς, Ρόζμαρι Κλούνεϊ ακούγονται στα ηχεία ενώ στο χώρο θα υπάρχουν τρόλεϊ που χρησιμοποιούνται στα αεροπλάνα, γεμάτα σνακς και ποτά.

Η είσοδος στα δωμάτια τα οποία είναι επενδυμένα με δερμάτινες ταπετσαρίες και θυμίζουν Χολιγουντιανό στυλ, γίνεται μέσω σωληναρίων πτήσης. Μάλιστα, δίνεται στους επισκέπτες η δυνατότητα να κάνουν δωρεάν αστικές και υπεραστικές κλήσεις χρησιμοποιώντας αναλογικές τηλεφωνικές συσκευές, κοιτάζοντας την θέα από τον αεροδιάδρομο.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 512 δωμάτια ενώ το συνεδριακό κέντρο μπορεί να φιλοξενήσει ως 1600 άτομα.

Παράλληλα, το TWA Hotel διαθέτει 18580 τετραγωνικά μέτρα για καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ, γυμναστήριο 929 τετραγωνικών μέτρων και 4.000 θέσεις για παρκάρισμα.

Τα δωμάτια είναι πλήρως ηχομονωμένα ώστε να μην ακούγεται ο ήχος των μηχανών των αεροπλάνων ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί τα δεύτερα πιο χοντρά τζάμια στον κόσμο.