Η συγγραφέας του «Έρευνες Αεροπορικών Δυστυχημάτων» (The Crash Detectives)
και αρθρογράφος στην New York Times, Kριστίν Νεγκρόνι, μίλησε στην Daily Star για το αεροπλάνο της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε το 2014 ενώ πετούσε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Η κα. Νεγρκόνι, λοιπόν, ανέφερε πως πρέπει να σημειώθηκε απότομη αποσυμπίεση της καμπίνας και πως κατά πάσα πιθανότητα όλοι οι επιβάτες είχαν χάσει τις αισθήσεις τους λόγω της έλλειψης οξυγόνου η οποία επέρχεται 15 λεπτά μετά την αποσυμπίεση.

Σύμφωνα με όσα είπε, οι επιβάτες πιθανότατα ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκροί πριν την συντριβή, ενώ ο πιλότος της πτήσης Ζαχάρι Αχμάντ Σαχ κατά την ώρα που σημειώθηκε η αποσυμπίεση της καμπίνας βρισκόταν στην τουαλέτα.

Όπως αναφέρει η Νεγκρόνι, ο συγκυβερνήτης Φαρίκ Αμντουλ Χαμίλ επιχείρησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, εντούτοις δεν τα κατάφερε καθώς προοδευτικά κατεβλήθη από υποξία (προοδευτική παύση εγκεφαλικών δραστηριοτήτων, λόγω έλλειψης οξυγόνου).

Έτσι το αεροπλάνο πετούσε με τον αυτόματο πιλότο για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να προσκρούσει.

Υπενθυμίζεται πως εξ αρχής οι πιθανότητες, τόσο οι 227 επιβάτες όσο και το 12μελές πλήρωμα της πτήσης ΜΗ370, να είχαν επιζήσει της συντριβής ήταν ελάχιστες.