Όλα θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου από αμερικανική αεροπορική συμμαχία, η οποία αποφάσισε οι επιβάτες να έχουν τη δυνατότητα να τσεκάρουν το «απροσδιόριστο» (unspecified) ή «άγνωστο» (undisclosed), εκτός από το «κύριος» και «κυρία» κατά την κράτηση εισιτηρίων.

Η Airlines for America (A4A) σε ανακοίνωσή της εξήγησε: «Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες τιμούν την ποικιλομορφία και την ενσωμάτωση τόσο για τους εργαζόμενους τους όσο και για τους επιβάτες και καταβάλλουμε προσπάθειες καθημερινά για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες όλων των πελατών».

Αυτή η απόφαση ελήφθη σε μια από κοινού συμφωνία με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), διευκρινίζει η συμμαχία, που απαρτίζεται από εταιρείες όπως η American Airlines, η JetBlue, η SouthWest ή η Alaska Airlines.

Οι αεροπορικές εταιρείες, που διαχειρίζονται οι ίδιες το σύστημα κρατήσεων, είναι ελεύθερες να εφαρμόσουν την απόφαση, που δεν συνιστά σύσταση, τονίζει το A4A.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο που έδωσε στη δημοσιότητα την είδηση, η Delta Air Lines, που είναι μία από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες που δεν ανήκει στο A4A, αποφάσισε επίσης να προτείνει νέες επιλογές στους επιβάτες.