Στα αεροδρόμια Ακτίου, Σκιάθου, Σάμου, Ρόδου, Κεφαλονιάς και Λέσβου αναμένεται να ολοκληρωθούν έργα αξίας 120 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος του περασμένου μήνα ολοκληρώθηκαν επισήμως τα έργα αναβάθμισης σε τρία ακόμα αεροδρόμια στα Χανιά, τη Ζάκυνθο και την Καβάλα, που διαχειρίζεται η Fraport.

Για παράδειγμα στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς το παλιό terminal κατεδαφίστηκε και στη θέση του κατασκευάζεται νέο που θα καταλαμβάνει διπλάσια έκταση. Οι σταθμοί check in θα αυξηθούν από 7 σε 12, ενώ ο αριθμός των πυλών και τα σημεία ασφαλείας θα διπλασιαστούν.

Από την άλλη, στη Σκιάθο ο τερματικός σταθμός θα επεκταθεί κατά 9.500 τμ., ενώ στη Μυτιλήνη η έκταση του αεροδρομίου θα αυξηθεί κατά 185%.

Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων θα ξεκινήσει η απόδοση ποσοστού ύψους 28,5% των κερδών προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων (EBITDA) της Fraport Greece στο Δημόσιο. Το ποσό που θα πρέπει να αποδίδει η εταιρεία θα είναι υψηλό, δεδομένου πως το EBITDA ανήλθε το 2017 σε 117 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα στα υπόλοιπα πέντε αεροδρόμια (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μύκονος, Κως) που λειτουργεί η Fraport Greece αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2020.