Το αεροδρόμιο της Αθήνας συνεχίζει να «ταξιδεύει» τους επισκέπτες του σε ξεχωριστούς προορισμούς της χώρας μας! 

Πέμπτος προορισμός: Γνωριμία με την Σκύρο

Το πρόγραμμα Fly me to the Moon 6 – Sounds Greek to me συνεχίζεται με τον πέμπτο ελληνικό προορισμό του προγράμματος, τη Σκύρο, σε μια ημέρα αφιερωμένη στις παραδόσεις της και την ελληνική Αποκριά. Ταξιδιώτες και  επισκέπτες που θα βρεθούν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών την Παρασκευή 1η Μαρτίου, θα γνωρίσουν μοναδικά σκυριανά έθιμα, λαογραφικά στοιχεία, μουσική, χορό και εκλεκτές τοπικές συνταγές.

Το αποκριάτικο έθιμο της Σκύρου «ο Γέρος και η ”Κορέλα”», γεμάτο εικόνες από διονυσιακές γιορτές, θα δώσει το δικό του χρώμα στο αεροδρόμιο προσκαλώντας τους επιβάτες σε μια ανεπανάληπτη καρναβαλική εμπειρία. Οι πρωταγωνιστές της ημέρας, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, έρχονται  για να διασκεδάσουν και να διώξουν το κακό! Οι Γέροι, με τη βαριά σκευή τους, προκαλούν ξέφρενες κωδωνοκρουσίες με ρυθμικό βηματισμό, ενώ το δρόμο τούς ανοίγουν οι Κορέλες, χορεύοντας και ανεμίζοντας άσπρο μαντήλι.

Παράλληλα, οι επισκέπτες του αεροδρομίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν χαρακτηριστικά κομμάτια της λαογραφίας του νησιού, με σκαλιστά έπιπλα και σκυριανά κεντήματα από το Μουσείο Φαλτάϊτς, να γευτούν τοπικά εδέσματα και να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς σκυριανούς χορούς.