Μια οικογένεια από τη Φλόριντα των ΗΠΑ αποκλείεται να ξαναπεί την έκφραση «Να πέσει το ταβάνι να με πλακώσει», αφού έπαθαν και έμαθαν, όταν ένα δικινητήριο αεροσκάφος συνετρίβη στην οροφή του σπιτιού τους.

Ο πιλότος της πτήσης σκοτώθηκε, αλλά ο ασκούμενος πιλότος και οκτώ άτομα που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι αποχώρησαν με μικρούς τραυματισμούς.

«Ήταν η μέρα των θαυμάτων», δήλωσε ο Σερίφης Γκρέιντ Τζουντ, σε συνέντευξη Τύπου.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στην κρεβατοκάμαρα της 17χρονης Κάρμελ Νγκαλαμουλουμε, η οποία παγιδεύτηκε από τα συντρίμμια  μέχρι που ο αδελφός της, ο οποίος βρισκόταν σε άλλη κρεβατοκάμαρα, κατάφερε να τρέξει και να την σώσει. Υπήρχαν άλλα τρία παιδιά που έπαιζαν στο στο σπίτι, ενώ η μητέρα τους έκανε ντους όταν το αεροπλάνο έπεσε.

Οι αρχές έφτασαν στη σκηνή μέσα σε πέντε λεπτά από τη λήψη της κλήσης για τη συντριβή.

Οι αρχές της Φλόριντα έδωσαν στην δημοσιότητα την κλήση στο κέντρο έκτακτης ανάγκης που δείχνει τον απέραντο τρόμο και τον πανικό των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σπίτι.

Στην κλήση, ένας μη αναγνωρισμένος άνθρωπος λέει στον αποστολέα ότι είδε μόνο ένα αεροπορικό δυστύχημα κατά την απογείωση νότια του αεροδρομίου.

«Έπεσε σε ένα σπίτι … Πρέπει να βγάλουμε τους ανθρώπους έξω από το σπίτι», είπε ο άνθρωπος «Έχουμε μια κυρία σοβαρά τραυματισμένη.»

Ενώ ο άγνωστος καλών περιμένει την άφιξη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, λέει στο κέντρο επιχειρήσεων ότι αυτός και άλλοι εργάζονται για τη διάσωση μιας γυναίκας που έχει παγιδευτεί.

«Το αεροσκάφος διαρρέει καύσιμο. Μείνετε μακριά από το σπίτι«, φωνάζει σε άλλους. «Φέρτε το ασθενοφόρο εδώ. Αναπνέει.»

«Έρχεται βοήθεια», απαντάει το κέντρο επιχειρήσεων. «Εσείς πρέπει να βγείτε από το σπίτι».