Μια ακόμη εκκρεμότητα δεκαετιών, σχετική με μια από τις σημαντικότερες οδικές υποδομές της Λέσβου, τακτοποιήθηκε εδώ και λίγες μέρες, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Γ.Πάλλης. Η 73η Εθνική Οδός Μυτιλήνης-Κρατήγου που συνδέει μεταξύ άλλων την πόλη με το αεροδρόμιο είχε κατασκευαστεί με εκτεταμένες προσχώσεις εντός του παλιού αιγιαλού χωρίς τις απαραίτητες άδειες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελεστούν σε αυτήν εργασίες βελτίωσης και συντήρησης αφού ήταν κατ’ ουσίαν παράνομη.

Η «ανακάλυψη» αυτού του προβλήματος προέκυψε όταν η Περιφέρεια πέρυσι επιχείρησε να προβεί σε συντήρηση του εν λόγω δρόμου και στην ασφαλτόστρωση του και αναγκάστηκε να σταματήσει τις εργασίες λόγω αυτού.

«Με βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε (ως άρθρο 51β) στο ν/σ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις», θεσπίστηκε η δυνατότητα υποβολής της αίτησης νομιμοποίησης της εν λόγω εθνικής οδού μέχρι τις 31/12/2019. Έτσι, άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας και της ασφάλειας μετακίνησης δεκάδων χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού», σημειώνεται στο ίδιο δελτίο Τύπου του κυβερνητικού βουλευτή.