Την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 200 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Αegean, με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Παρουσίαση ενόψει της έκδοσης του εταιρικού ομολόγου της Aegean, έκανε πρόσφατα ο πρόεδρος της εταιρίας, Ευτύχης Βασιλάκης, σε περίπου 30 θεσμικούς, Έλληνες και υπερεθνικούς, που διατηρούν γραφεία και στην Αθήνα.

Η παρουσίαση έγινε στα γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, με πρωτοβουλία επίσης και της χρηματιστηριακής Euroxx.

Σημειώνεται ότι η Euroxx είναι η χρηματιστηριακή που έχει «τρέξει» τη συντριπτική πλειοψηφία των εταιρικών ομολόγων των μεγάλων ελληνικών εταιριών και επιπρόσθετα έχει αναλάβει να υλοποιήσει την έκδοση του νέου ομολόγου της Aegean.

H έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου έως 200 εκατ. ευρώ

Από 5 έως και 7 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες η δημόσια προσφορά για την κάλυψη έκδοσης εταιρικού ομολόγου από τηνAegean Airlines ύψους έως 200 εκατ ευρώ.
Χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε το πράσινο φως στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας για τη δημόσια προσφορά με καταβολή μετρητών και την εισαγωγή για διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών έως 200.000 ομολογιών της με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή της EBRD είναι πολύ πιθανή ενώ συντονιστές κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης θα είναι οι Eurobank Alpha Bank Τράπεζα Πειραιώς και Euroxx Χρηματιστηριακή και ανάδοχοι θα είναι n Επενδυτική Τράπεζα IBG και n Pantelakis Security.
Η είδηση για την έκδοση του ομολογιακού δανείου από την εταιρεία δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς ο πρόεδρός της Ευτ. Βασιλάκης είχε εμμέσως πλην σαφώς αφήσει να εννοηθεί ότι αυτός θα είναι ο τρόπος χρηματοδότησης της αγοράς του αιώνα.

Σημειώνεται ότι η Aegean όπως έχει ανακοινώσει, προχωράει στην απόκτηση έως 42 νέων αεροσκαφών A320neo από τηνAirbus με συνολική αξία τιμοκαταλόγου ύψους 5 δισ δολαρίων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα n οποία δήμιουργεί νέες και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρεία.

Μετά την υπογραφή το περασμένο καλοκαίρι της σχετικής συμφωνίας με την Airbus ο αεροπορικός όμιλος προχώρησε το φθινόπωρο σε υπογραφή προσυμφώνου με την αμερικανική εταιρεία Pratt & Whitney που θα προμηθεύσει τους κινητήρες GTF για τα αεροπλάνα της.

Οι κινητήρες Pratt & Whitney GT θα χρησιμοποιηθούν τόσο στα 42 νέας γενιάς αεροσκάφη A320neo που θα παραληφθούν από το 2020 έως το 2025 όπως και σε έως 20 επιπλέον αεροσκάφη που προγραμματίζει η αεροπορική να μισθώσει από εκμισθωτές lessors αεροσκαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα αεροσκάφη που θα έρθουν με lessors στη χώρα θα παραληφθούν και θα ενταχθούν στον στόλο της Aegean το προσεχές φθινόπωρο.

Πηγή: mikrometoxos.gr