Τα σενάρια για την προσγείωση του αεροπλάνου της Βενεζουέλας στο Ελ. Βενιζέλος συνεχίζονται.

Αυτή τη φορά δεν αντιδρά μόνο η ΝΔ, αλλά και η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Χοσέ Γκέρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, φαίνεται πεπεισμένος πως ο Ν. Μαδούρο επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως «ενδιάμεσο» για πώληση χρυσού. Ο κ. Γκέρα κατήγγειλε πως ο κ. Αρεάσα δεν θα προσγειωνόταν στην Αθήνα άνευ λόγου. «Κάτι σχεδιάζουν, για μένα έχει να κάνει με τον χρυσό, με βεβαιότητα», είπε στον Ιάσωνα Πιπίνη.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες,  αναφέρει στην Εφημερίδα των Συντακτών: «Έκανε έναν αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους, έτσι ακριβώς όπως απαιτείται από την αυτονομία του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευε. Όλα αυτά τα περί χρυσού είναι ένα παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου. Είναι επικίνδυνο στο πλαίσιο του ότι αποτελεί μέρος της επίθεσης που γίνεται ενάντια στη χώρα μου. Παρ’ όλα αυτά είναι αρκετά βλακώδες να σκεφτεί κανείς ότι σε μια πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα».

Ενώ, η ΥΠΑ στην ανακοίνωσή της παρουσιάζει το χρονοδιάγραμμα της παραμονής της πτήσης στο αεροδρόμιο το οποίο όπως υπογραμμίζει έκανε στάση για ανεφοδιασμό καυσίμων.