Ο όμιλος Lufthansa πρόκειται να διευρύνει σημαντικά τα τουριστικά δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων στους κομβικούς αερολιμένες του στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο. Μετά την επιτυχία της Edelweiss στη Ζυρίχη και την έναρξη των δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων της Eurowings από το Μόναχο, πλέον θα εκτελούνται δρομολόγια από τη Φρανκφούρτη, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί η συχνότητα των πτήσεων από το Μόναχο. Αυτό σημαίνει ότι, από το φθινόπωρο του 2019, η Eurowings θα ξεκινήσει να εκτελεί δρομολόγια από το Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Ως πρώτο βήμα, με την έναρξη του χειμερινού προγράμματος πτήσεων τον Οκτώβριο του 2019, η Eurowings θα πραγματοποιεί δρομολόγια από τη Φρανκφούρτη προς τα δημοφιλή νησιά του Μαυρίκιου και των Μπαρμπέιντος. Επιπλέον, θα διατίθενται πτήσεις προς το Windhoek στη Ναμίμπια, καθώς και σε προορισμούς που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί. Όλες οι πτήσεις θα είναι διαθέσιμες για κράτηση από τις 13 Μαρτίου 2019. Πτήσεις μετ’ επιστροφής για το Windhoek, από Φρανκφούρτη για παράδειγμα, είναι διαθέσιμες με μόλις 599 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των τελών και των φόρων.

Από τον κόμβο του Μόναχου, η Eurowings πραγματοποιεί με επιτυχία δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων σε μία σειρά τουριστικών προορισμών από το καλοκαίρι του 2018. Στο χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων 2019/2020, η Eurowings θα εντάξει πτήσεις από τη βαυαρική πρωτεύουσα στην Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη). Επιπλέον, αυτή την περίοδο σχεδιάζονται δρομολόγια από το Μόναχο σε νέους προορισμούς.

«Σήμερα, ο Όμιλος Lufthansa αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους ταξιδιών αναψυχής σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η ζήτηση αυξάνεται ραγδαία, ειδικά στον συγκεκριμένο τομέα. Στο πλαίσιο αυτό προχωράμε στην προσθήκη πτήσεων με τη Eurowings στο χαρτοφυλάκιο της Φρανκφούρτης και αυξάνουμε τη συχνότητα των δρομολογίων στο Μόναχο. Αυτό θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της θέση μας στην αγορά. Οι πτήσεις της Lufthansa και οι κόμβοι μας στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο θα διευκολύνουν τους επιβάτες μας να φτάσουν στους πιο όμορφους προορισμούς του πλανήτη στο μέλλον», δηλώνει ο Harry Hohmeister, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Deutsche Lufthansa AG και Chief Commercial Officer Network Airlines. Η Lufthansa θα υποστηρίξει την προώθηση των νέων δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων της Eurowings με την παγκόσμια δύναμη που έχει και το υψηλό επίπεδο επίγειας εξυπηρέτησης που προσφέρει. Ο Hohmeister συμπληρώνει: «Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διαχειριστούμε κεντρικά με επιτυχία διαφορετικές εταιρίες και κόμβους. Τώρα θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την τεχνογνωσία πιο δυναμικά στον τομέα του τουρισμού.»

Η απόφαση αυτή συμβαδίζει με την εγκαθίδρυση μίας στενότερης συνεργασίας μεταξύ Lufthansa και Eurowings στο μεγαλύτερο κομβικό αεροδρόμιο της Γερμανίας: «Ο συνδυασμός των δυνάμεων των δύο μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου στη Φρανκφούρτη αποτελεί στρατηγικό βήμα: θα συνδυάσουμε ένα προϊόν προσαρμοσμένο στους ταξιδιώτες αναψυχής και τις οικογένειες και το προσιτό κόστος της Eurowings με την δύναμη στις πωλήσεις και το marketing που αποδεδειγμένα έχει η Lufthansa στη Φρανκφούρτη», δηλώνει ο Thorsten Dirks, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Deutsche Lufthansa AG και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurowings. «Αυτό επιτρέπει στον Όμιλο να διευρύνει επιτυχώς το χαρτοφυλάκιό του στον τομέα του τουρισμού και της αναψυχής στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας».

Για την επέκταση αυτή στον τομέα του τουρισμού, η Eurowings θα χρησιμοποιήσει συνολικά επτά αεροσκάφη Airbus A330 (χωρητικότητας έως και 310 θέσεων), ένα μέρος του στόλου διαχειρίζεται η Sun Express Deutschland. Ο αριθμός των αεροσκαφών θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα μεταξύ των δύο κεντρικών κόμβων της Lufthansa στη Φρανκφούρτη και στο Μόναχο.