Το καρναβάλι συνήθως αποτελεί αιτία για διασκέδαση, χορό και χαμόγελα, όμως μία ομάδα Γάλλων ακτιβιστών είχε διαφορετική άποψη.

10 Γάλλοι, λοιπόν, θέλησαν να συμμετάσχουν στο τέλος της καρναβαλικής παρέλασης του Αρκαλοχωρίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.

Οι διοργανωτές από τους οποίος ζήτησαν άδεια για τη συμμετοχής τους, αντέδρασαν και τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο φιλειρηνικά.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η κατάσταση ξέφυγε, έγινε και συμπλοκή και ένας δημοτικός παράγων προέβη σε άσκηση βίας.

Οι ακτιβιστές δεν αψήφησαν το γεγονός και κατευθυνθήκαν προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου υπέβαλαν μήνυση κατά των ομάδων περιφρούρησης που είχαν αναλάβει την επιτήρηση του καρναβαλιού, αλλά και κατά συγκεκριμένων εκπροσώπων της δημοτικής αρχής. Την προανάκριση θα διενεργήσει η Ασφάλεια Ηρακλείου.

Εκτός από την συμπλοκή, η ομάδα αναφέρει πως κλάπηκε και μία κάμερα, που σύμφωνα με πληροφορίες, παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου αργότερα την ίδια μέρα.

Να σημειωθεί πως η ίδια ομάδα είχε εμφανιστεί και στο παρελθόν στην περιοχή και είχε αναζητήσει επαφές με συλλογικότητες που αντιδρούν στο νέο αεροδρόμιο, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.