Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, ήρθε επιτέλους η στιγμή τα όμορφα Ιωάννινα να αποκτήσουν ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, το οποίο  έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνάδουν με την ανάπτυξη των τελευταίων ετών αλλά και με αυτή που αναμένεται να ακολουθήσει.

Με την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης και εκσυγχρονισμού δημιουργούνται όλοι οι απαραίτητοι χώροι για την εξυπηρέτηση των επιβατών, των υπηρεσιών και των αεροπορικών εταιριών. Θα υπάρξουν νέα κυλικεία αλλά και κατάστημα αφορολόγητων ειδών.

Επίσης αλλάζει πλήρως ο περιβάλλων χώρος. Γίνεται πιο λειτουργικός, πιο φιλόξενος, με χώρους στάθμευσης αλλά και με σύστημα ελέγχου.

Πέραν όλων όσων περιλαμβάνονται στην συγκεκριμένη εργολαβία, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που έχει την διαχείριση του αεροδρομίου σχεδιάζει ακόμη την συντήρηση του φωτισμού του διαδρόμου, συντήρηση των φωτεινών σημάνσεων εμποδίων και συντήρηση σταθμού VOR.

Πρόκειται για μία παρέμβαση που θα γίνει σε δεύτερο χρόνο, καθώς με την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου θα έρθει η στιγμή των εγκαινίων, τα οποία θα γίνουν τον Μάιο.