Η Swiss πρόκειται να παρουσιάσει μια νέα κατηγορία θέσης, την Premium Economy, η οποία θα είναι διαθέσιμη στα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων από την άνοιξη του 2021, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της εταιρίας ως Premium αερομεταφορέα. Αρχικά, η νέα κατηγορία θέσης θα περιλαμβάνει 24 καθίσματα στα αεροσκάφη Boeing 777-300ER. Σε δεύτερη φάση, η νέα θέση θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον στόλο μεγάλων αποστάσεων της Swiss. Για τους επιβάτες της Economy που αναζητούν περισσότερη άνεση κατά τη διάρκεια της πτήσης, η νέα κατηγορία θέσης αναμένεται να προσφέρει μία ολοκαίνουργια ταξιδιωτική εμπειρία. Για την τοποθέτηση των καθισμάτων της νέας θέσης στα αεροσκάφη Boeing 777 η εταιρεία αναμένεται να επενδύσει περίπου 40 εκατομμύρια Ελβετικά φράγκα.

Η Swiss International Air Lines (Swiss), στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της θέσης της ως κορυφαίου αερομεταφορέα, παρουσιάζει την Premium Economy Class, μια νέα κατηγορία θέσης για τα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων. Η νέα αυτή καμπίνα έρχεται να προστεθεί στις τρεις υπάρχουσες θέσεις – την First, την Business και την Economy – και αναμένεται να ενσωματωθεί στον στόλο την άνοιξη του 2021. Η νέα κατηγορία θα είναι αρχικά διαθέσιμη στα Boeing 777-300ER της εταιρείας, όπου κάθε αεροσκάφος θα διαθέτει 24 καθίσματα Premium Economy. Μεσοπρόθεσμα, η νέα καμπίνα θα επεκταθεί σε ολόκληρο τον στόλο μεγάλων αποστάσεων της Swiss.

 Σημαντική αύξηση του προσωπικού χώρου

Για τους ταξιδιώτες της Economy που αποζητούν περισσότερη άνεση κατά τη διάρκεια της πτήσης, η Premium Economy αναμένεται να προσφέρει μία εντελώς νέα ταξιδιωτική εμπειρία. Η νέα θέση θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο μοντέλο καθίσματος, το οποίο θα διαθέτει περισσότερο χώρο για τα πόδια και θα διευκολύνει την κίνηση. «Οι ταξιδιώτες της Premium Economy Class θα απολαμβάνουν σημαντικά περισσότερο προσωπικό χώρο», επιβεβαιώνει ο Tamur Goudarzi Pour, Chief Commercial Officer της Swiss.

Με το λανσάρισμα της νέας θέσης, στόχος της Swiss είναι να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για τη δημιουργία μίας νέας κατηγορίας θέσης, μεταξύ της Economy και της Business. Προς την απόφαση αυτή συνέβαλαν επίσης και οι θετικές εμπειρίες από την αντίστοιχη θέση που είναι ήδη διαθέσιμη στην Lufthansa και την Austrian Airlines, αδελφές εταιρείες της SWISS στον Όμιλο Lufthansa.

 Λανσάρισμα την άνοιξη του 2021

Η Swiss θα ξεκινήσει τις απαιτούμενες εργασίες ανανέωσης της καμπίνας τον χειμώνα 2020/21, η νέα Premium Economy Class θα είναι διαθέσιμη από την άνοιξη του 2021, ενώ η συνολική επένδυση της εταιρείας για την τοποθέτηση της νέας θέσης στον στόλο των Boeing 777 αναμένεται να φτάσει τα 40 εκατομμύρια Ελβετικά Φράγκα.