Σε πτήση της EasyJet από το Μαρρακές στο Μάντσεστερ, επιβάτης κατήγγειλε στην βρετανική εφημερίδα Metro πως παραβιάστηκε η ιδιωτικότητά του, αφού ενώ ήταν μέσα στην τουαλέτα μόλις 15 λεπτά μία αεροσυνοδός άνοιξε την πόρτα.

Όπως είπε ο 35χρονος Adil Kayani, ήταν στην τουαλέτα 15 λεπτά όταν κάποιος χτύπησε την πόρτα. Απάντησε ότι βγαίνει αμέσως, όμως, μετά μεγάλης του έκπληξης είδε την πόρτα να ανοίγει.

«Ήμουν ακόμη στην τουαλέτα και πλήρως εκτεθειμένος. Φώναξα να βγει έξω και έκλεισε την πόρτα αμέσως. Δεν το έκαναν σε κανέναν άλλο στην πτήση. Δεν είναι ότι ήμουν στην τουαλέτα πολύ ώρα», είπε.

Η εταιρεία προσέφερε στον Kayani αποζημίωση 500 λιρών, τονίζοντας πως απλώς ανησύχησε για την σωματική του ακεραιότητα και εφάρμοσε το πρωτόκολλο ασφαλείας. 

Ο ίδιος, όμως, δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς της και τονίζει πως έπεσε «θύμα ρατσιστικής διάκρισης. Βλέπουν το χρώμα του δέματός μου. Ήταν διάκριση. Νομίζω ότι είναι ισλαμοφοβία. Θίχτηκε η αξιοπρέπειά μου και αυτή είναι σημαντικότερη από τα χρήματα. Θέλω μια σωστή συγγνώμη».