Απάντηση σε δημοσιεύματα για τη σύλληψη τριών «φρουρών ασφαλείας» ιδιωτικής εταιρείας που εργάζονταν χωρίς άδεια στο αεροδρόμιο Λάρνακας, δίνει η εταιρεία ICTS AIRPORTS SECURITY LTD.

Σε γραπτή ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι «η ICTS AIRPORTS SECURITY LTD η οποία παρέχει υπηρεσίες ελέγχου ασφαλείας επιβατών, προσώπων πλην των επιβατών, χειραποσκευών, αποσκευών και φορτίου, στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, ενημερώνει ότι ουδεμία σχέση έχει» με δημοσιεύματα σε κάποια ΜΜΕ που αναφέρονταν στη σύλληψη «φρουρών ασφαλείας» ιδιωτικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Αστυνομία μέλη της Δύναμης διενήργησαν έλεγχο σε ιδιωτική εταιρεία που εργοδοτεί άτομα ως φρουρούς ασφαλείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας και διαπιστώθηκε ότι τρία μέλη της δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τριών προσώπων, που είναι δύο γυναίκες και ένας άνδρας, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων όπου κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα τρία άτομα εργάζονταν ως φρουροί ασφαλείας για εποπτικό έλεγχο επιβατών ενώ είχαν και άλλα καθήκοντα, ανάλογα με την ειδικότητα τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ