Η Cyprus Airways σε συνεργασία με το Flight Safety Foundation  διοργανώσαν την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 ειδική εκδήλωση για παιδιά με αυτισμό.

Εξήντα παιδιά με αυτισμό μαζί με ένα συνοδό τους επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο Λάρνακας για να λάβουν μέρος σε προγραμματισμένη προσομοίωση αεροπορικού ταξιδιού. Η προσομοίωση ξεκίνησε από την είσοδο στις Αναχωρήσεις του αεροδρομίου Λάρνακας, ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα στάδια ξεκινώντας από τη διαδικασία check-in και καταλήγοντας σε αεροσκάφος της Cyprus Airways, όπου οι περίπου 120 συμμετέχοντες – παιδιά και συνοδοί –παρακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες και οδηγίες ασφαλείας που προηγούνται της απογείωσης. Το αεροσκάφος της Cyprus Airways τροχοδρομήθηκε στο δίαυλο για 15 λεπτά. Η προσομοίωση έγινε κατορθωτή με την έμπρακτη υποστήριξη της Hermes Airports και ICTS.

Η Natalia Popova, εμπορική διευθύντρια της Cyprus Airways δηλώνει: «Με μεγάλη χαρά και προθυμία ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Flight Safety Foundation για να διοργανώσουμε την εκδήλωση αυτή  στέλνοντας ανοικτή πρόσκληση στους συνδέσμους για άτομα με αυτισμό. Με την προσομοίωση αεροπορικού ταξιδιού δώσαμε την ευκαιρία σε παιδιά και εφήβους με αυτισμό, καθώς και στις οικογένειές τους, να προετοιμαστούν, αλλά και να εξοικειωθούν με τις διαδικασίες που περιλαμβάνει μια πτήση».