Την αντίθεσή τους στη δημιουργία του αεροδρομίου στο Καστέλι, εξέφρασαν μέλη της κίνησης «Ανυπόταχτη Κρήτη», πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Περιφέρειας.

Αφορμή ήταν η επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη. Ο υπουργός αποδοκιμάστηκε από τους παρευρισκόμενους, ενώ μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Δεν έχουμε καμία αυταπάτη απέναντι στις φιέστες κράτους και Περιφέρειας γύρω από το ζήτημα του αεροδρομίου.

Μερικές μέρες πριν, το Σάββατο 23 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση της Ανυπόταχτης Κρήτης στο Καστέλλι Πεδιάδος. Τα μέλη της κίνησης συζήτησαν με τους κατοίκους του χωριού για τα τεράστια προβλήματα που αναμένεται να φέρει στον τόπο τόπο τους η δημιουργία του αεροδρομίου.

Οι κάτοικοι ήταν φιλόξενοι, έδειξαν ενδιαφέρον για τις θέσεις της Ανυπόταχτης Κρήτης και χαρά για τη στήριξη του αγώνα τους ενάντια στο νέο αεροδρόμιο. Η εξόρμηση συνέπεσε με εκδήλωση για το νερό της “Πρωτοβουλίας πολιτών για την διάσωση και αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδας”. Τα μέλη της κίνησης παρακολούθησαν της εκδήλωση και τοποθετήθηκαν εισπράττοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Καλούμε τον λαό της Κρήτης να αντισταθεί στην περιβαλλοντική καταστροφή που θα φέρει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, όχι μόνο στην Πεδιάδα, αλλά και σε όλο το νησί.

Η παρουσία της Ανυπόταχτης Κρήτης στα χωριά της περιοχής θα συνεχιστεί, ενώ προγραμματίζεται και εκδήλωση στο Ηράκλειο εντός Απριλίου για το θέμα. Ο αγώνας ενάντια στο αεροδρόμιο δεν θα σταματήσει μέχρι την οριστική αποτροπή του έργου».