Η Scoot ξεκίνησε σήμερα την εναρκτήρια πτήση της από τη Σιγκαπούρη στο Λάος, σηματοδοτώντας την έναρξη των τριπλών εβδομαδιαίων πτήσεων της από τη Σιγκαπούρη στο Luang Prabang και το Vientiane. Με το Luang Prabang και το Vientiane να εντάσσονται στο δίκτυο της Scoot,οι επισκέπτες από την Αθήνα θα μπορούν να διαλέξουν πλέον ανάμεσα σε 65 προορισμούς στην Ασία και τον Ειρηνικό ταξιδεύοντας  μέσω της Σιγκαπούρης.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Luang Prabang και στο Διεθνές Αεροδρόμιο Wattay στο Vientiane, το αεροσκάφος Yellow Tail A320, καλωσορίστηκε με το παραδοσιακό χαιρετισμό με κανόνι νερού και στα δύο αεροδρόμια.

Οι πτήσεις λειτουργούν σε κυκλική διαδρομή που αναχωρεί από τη Σιγκαπούρη για το Luang Prabang, ακολουθώντας στη συνέχεια  στο Vientiane, προτού επιστρέψουν στη Σιγκαπούρη. Οι πτήσεις μεταφέρθηκαν από την «αδελφή» αεροπορική εταιρεία SilkAir και η Scoot θα είναι τώρα η μόνη αεροπορική εταιρεία που προσφέρει απευθείας δρομολόγια προς το Λάος από τη Σιγκαπούρη.

Ο κ. Vinod Kannan, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Scoot, δήλωσε: «Εξετάζουμε πάντοτε να προσφέρουμε οικονομικά και προσιτά ταξίδια σε περισσότερους ανθρώπους, δημιουργώντας εξαιρετικές ταξιδιωτικές εμπειρίες για τους πελάτες μας. Ως εκ τούτου, είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας στο Λάος – μια χώρα που είναι γνωστή για τη μαγευτική τοποθεσία, την ιστορία και τον πολιτισμό της».

Για να εορταστεί η παρθενική πτήση της Scoot στο Λάος, διασκεδαστικές εκδηλώσεις οργανώθηκαν στον αέρα, όπου η παραδοσιακή μουσική του Λάος παιζόταν από το ηχοσύστημα και οι επιβάτες ελέγχθηκαν για τις γνώσεις τους για το Λάος και τη Scoot. Πέντε τυχεροί επιβάτες αποχώρησαν με βραβεία όπως το ταξιδιωτικό κουπόνι SGD100 της Scoot, τον διοργανωτή ταξιδιών της Scoot, τον ταξιδιωτικό οδηγό του Λάος και την πρόσβαση στο σαλόνι Scoot-in-Style. Η Scoot ξεκίνησε τις πτήσεις της τον Ιούνιο του 2012 και έχει κερδίσει πολλά βραβεία από τότε, συμπεριλαμβανομένου της Καλύτερης Αεροπορικής Εταιρείας Χαμηλού Κόστους για την Ασία και τον Ειρηνικό, σύμφωνα με την AirlineRatings.com από το 2015 έως το 2018, και την κατάταξη στις δέκα καλύτερες οικονομικές αεροπορικές εταιρείες του κόσμου το 2015 και το 2018 από την Skytrax.

Οι ναύλοι μίας διαδρομής από την Αθήνα στη Σιγκαπούρη ξεκινούν από 185€, ενώ οι πτήσεις από τη Σιγκαπούρη προς Vientiane και Luang Prabang ξεκινούν από 68€ και 86€ αντίστοιχα.

Τα δρομολόγια πτήσεων της Scoot προς Vientiane και Luang Prabang περιγράφονται παρακάτω:

Σιγκαπούρη– Luang Prabang – Vientiane – Σιγκαπούρη

Διαδρομές

Αρ. Πτήσης

Αναχώρηση

Άφιξη

Συχνότητα

Σιγκαπούρη– Luang Prabang

TR350

0900

1110

Δευ, Πεμ, Σαβ

Luang Prabang – Vientiane

TR350

1200

1300

Δευ, Πεμ, Σαβ

Vientiane – Σιγκαπούρη

TR350

1350

1800

Δευ, Πεμ, Σαβ

 

Αθήνα-Σιγκαπούρη

Διαδρομές

Αρ.Πτήσης

Αναχώρηση

Άφιξη

Συχνότητα

Αθήνα-Σιγκαπούρη

TR713

0830

1935

Tρι, Πεμ, Σαβ

Σιγκαπούρη-Αθήνα

TR712

1835

0605 (+1)

Δευ, Τετ, Παρ

 

 

* Όλες οι ώρες που αναφέρονται είναι τοπικές