Τον περασμένο Μάιο, η Delta λάνσαρε τις νέες στολές, με την υπογραφή του Zac Posen, οι οποίες φτιάχνονται από την Land’s End, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Guardian.

Η εταιρεία είχε οραματιστεί την νέα στολή σαν κινητή διαφήμιση και ενθάρρυνε τις αεροσυνοδούς να ανεβάζουν posts στα social media φορώντας την.

Λίγο αργότερα όμως, οι αεροσυνοδοί άρχισαν να παραπονιούνται πως οι νέες στολές προκαλούν έντονα δερματικά εξανθήματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, η αντίδραση του οργανισμού είναι τόσο έντονη που έχει προκαλέσει μέχρι και απώλεια μαλλιών.

Οι καταγγελίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα (ένα χρόνο σχεδόν μετά).

Συγκεκριμένα, ανώνυμα στην Guardian αεροσυνοδός δήλωσε: «Παρατήρησα αμέσως μετά που έβαλα τη στολή πως είχα δυσκολία στην αναπνοή και είμαι δρομέας ολόκληρη τη ζωή μου. Δεν καπνίζω ή κάτι τέτοιο, οπότε όταν δεν μπορούσα να ανέβω ούτε τις σκάλες χωρίς να νιώθω εξαντλημένη, κατάλαβα ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα».

Μια άλλη αεροσυνοδός δήλωσε ότι παρατήρησε τεράστια εξανθήματα σε όλο της το σώμα  που δεν την άφηναν καν να κοιμηθεί.

«Δεν θέλω καν να τα αποκαλέσω εξανθήματα γιατί είναι χειρότερα από εξανθήματα. Ορισμένα από αυτά μοιάζουν με εγκαύματα από χημικό. Είχα ένα τεράστιο έμπλαστρο που μολύνθηκε και έπρεπε να πάρω αντιβίωση».

Αν και καμία επιστημονική ανάλυση δεν έχει καθορίσει τι προκαλεί τα εξανθήματα, πολλοί γιατροί έχουν ενοχοποιήσει τη φορμαλδεΰδη και το τεφλόν, που τοποθετούνται στις στολές για να τις κάνουν ανθεκτικές στους λεκέδες.

Σε μια δήλωση, εκπρόσωπος της Delta είπε: «Από τότε που αρχίσαμε να επανασχεδιάζουμε την στολή, πριν από τρία χρόνια, θέλαμε σκοπίμως να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή των εργαζομένων και τη διαφάνεια σε κάθε βήμα. Θέλουμε οι εργαζόμενοι μας να μπορούν να φορούν με ασφάλεια και με υπερηφάνεια τις νέες στολές».

Η εταιρεία που φτιάχνει τις στολές, η Lands ’End, δήλωσε: «Λαμβάνουμε υπόψη κάθε σοβαρή καταγγελία και συνεργαζόμαστε στενά με τη Delta για να βρούμε μια λύση που να επιτρέπει στον εργαζόμενο να έχει μια άνετη και λειτουργική στολή».