Χθες το μεσημέρι η ΥΠΑ επισκέφτηκε το αεροδρόμιο Επιταλίου, προκειμένου να κάνει αυτοψία και να εξετάσει το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του.

Τα σημεία αυτά στα οποία πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις, εξετάστηκαν από τον Θανάση Λαλιώτη από την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που βρέθηκε στο χώρο του αεροδρομίου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον οποίο συνόδευαν στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Ηλείας.

Ο κ. Γεωργιόπουλος αμέσως μετά την διαδικασία της αυτοψίας ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «Εδώ και δύο χρόνια έχουμε ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να χαρακτηριστεί το αεροδρόμιο σε πεδίο προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών. Πρώτος στόχος ήταν να αποχαρακτηριστεί από κρατικός αερολιμένες καθώς δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να υπάρχουν τακτικά δρομολόγια εδώ. Τώρα είμαστε στο δεύτερο στάδιο κι για αυτό είναι εδώ ο κ. Λαλιώτης από την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας -διεύθυνση αερολιμένων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του αερολιμένα και να δούμε εάν καλύπτει τις προϋποθέσεις για τις πτήσεις που πρόκειται να γίνουν. Το επόμενο στάδιο είναι με υπουργική απόφαση να χαρακτηριστεί ως πεδίο πτήσεις ελαφρών αεροσκαφών. Ο φάκελος μας είναι πλήρης. «Τρέχουμε» ένα μικρό διαγωνισμό 150.000€ προκειμένου να παρέμβουμε στο αεροδρόμιο, να κάνουμε καθαρισμούς διαγραμμίσεις να αναστηλώσουμε την περίφραξη όπου πρέπει. Την Παρασκευή θα ανοίξουν και οι προσφορές του διαγωνισμού άρα σε ένα μήνα θα έχουμε και τις πρώτεςεργασίες και θα μπορούμε να τρέχουμε την υπογραφή της υπουργικής απόφασης. Είχαμε από την αρχή ένα όραμα και το βλέπουμε να υλοποιείται μέρα με την μέρα παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις από διάφορες πλευρές. Δεν στεκόμαστε σε αυτό, προχωράμε. Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από διάφορες πλευρές για το Αεροδρόμιο, όπως από σχολές πιλότων και από την Πανελλήνια Ένωση πιλότων για να δούμε πιθανές χρήσης του αεροδρομίου πέρα από την αερολέσχη μας που απαρτίζεται από εξαίρετους συμπατριώτες μας και περιμένουν το πότε μπορεί να δοθεί για χρήση το αεροδρόμιο. Εάν όλα πάνε καλά πιστεύω ότι σε λίγους μήνες θα έχουμε τελειώσει με τις εργασίες και η αερολέσχη θα πετάξει, ενώ στην συνέχεια θα δούμε τις προτάσεις και πόσο σοβαρές είναι αυτές. Μετά από εμένα οι επόμενοι θα πρέπει να κοιτάξουν την ανάπτυξη για την περιοχή καθώς και η Ολυμπία είναι δίπλα και ο Καϊάφας και το Κατάκολο είναι κοντά».