Η ιστορία που ακολουθεί αποδεικνύει πως αν κάποιος αγαπάει κάτι πολύ, όσα εμπόδια κι σταθούν μπροστά του, θα τα ξεπεράσει και θα καταφέρει να φτάσει το όνειρό του.

Ένας 30χρονος πωλητής ποπ κορν από το Πακιστάν ονειρευόταν να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και να πετάξει αεροπλάνο από τότε που βρισκόταν στο σχολείο. Ωστόσο, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές πριν τελειώσει το τελευταίο έτος, λόγω… φτώχειας.

«Κάθε φορά που έβλεπα αεροπλάνα να πετούν, ήλπιζα να πετάξω ένα κι εγώ και τότε σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω τη δημιουργικότητα που μου έδωσε ο Θεός για να φτιάξω το δικό μου αεροπλάνο και να πετάξω», δήλωσε ο Φαγιάζ.

Ο Φαγιάζ, ο οποίος ζει στο Πακπάταν της επαρχίας Πουντζάμπ, δαπάνησε περίπου 90.000 πακιστανικές ρουπίες (636 δολάρια) λαμβάνοντας τραπεζικό δάνειο, πουλώντας ένα κομμάτι της γης του και τις λίγες αποταμιεύσεις του, για να φτιάξει το δικό του αεροπλάνο. Για να εκπληρώσει το παιδικό του όνειρο, δούλεψε ως νυχτοφύλακας, πουλώντας παράλληλα ποπ κορν την ημέρα.

Ο Φαγιάζ άρχισε να κατασκευάζει το αεροπλάνο του πριν από ένα χρόνο στο σπίτι χωρίς καμία τεχνική βοήθεια από κανέναν.

Έμαθε τους βασικούς κανόνες της πίεσης του αέρα και των τεχνικών πτήσης με τη βοήθεια πειραμάτων που πραγματοποίησε μόνος του, συμπεριλαμβανομένου ενός όταν βρισκόταν ως συνεπιβάτης στη μοτοσυκλέτα του πατέρα του, στο δρόμο για το σχολείο.

Ο Φαγιάζ παρακολούθησε επίσης την εκπομπή «Air Crash Investigation» του καναλιού του National Geographic για να μάθει για τα διάφορα μέρη ενός αεροσκάφους και τις λειτουργίες τους.

Στις 31 Μαρτίου, η αστυνομία του κατάσχεσε το δημιούργημά του, αφού τον σταμάτησε την ώρα που ετοιμάζονταν να απογειωθεί χρησιμοποιώντας ένα αυτοσχέδιο διάδρομο κοντά στο χωριό του, σύμφωνα με το Efe news. Ωστόσο, στις αρχές Απριλίου φαίνεται ότι του το παρέδωσε πίσω.

Πάντως, η  Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) της χώρας του, δήλωσε ότι εκτιμά το πάθος και τις δεξιότητες του κατασκευαστή «μίνι αεροπλάνου και θα του παράσχει την απαιτούμενη καθοδήγηση για την επίτευξη μεγαλύτερης εμπειρογνωμοσύνης στον τομέα».